Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MijnWinkel neemt MyShop.com over

Vogelenzang, 28 mei 2003

MijnWinkel (www.mijnwinkel.nl), het nieuwe internetbedrijf van Startpagina-oprichter Durk Jan de Bruin, gaat zijn formule internationaal uitdragen. Hiertoe heeft De Bruin de internationale domeinnaam myShop.com (www.myshop.com) overgenomen van het Koreaanse bedrijf egitech.

Durk Jan de Bruin heeft MijnWinkel (www.mijnwinkel.nl) opgericht nadat hij Startpagina.nl in april 2000 had verkocht aan VNU Tijdschriften Groep. MijnWinkel is in de afgelopen 2,5 jaar uitgegroeid tot een dienst, waar meer dan 600 officieel geregistreerde winkels gebruik van maken. Samen verkopen ze enkele miljoenen producten.

Onder deze winkels bevinden zich groothandels, DVD-winkels, computer-winkels, software-producenten, musea, de Belgische munt, Nederlandse gemeenten (on-line uittreksels), Wegener, Nedap, ilse media en de officiële websites van Escher, Oeralfestival, Raymond Ceulemans en Stef Bos. Daarnaast bieden veel kleine eenmanszaken de meest uiteenlopende produkten aan via de software van MijnWinkel: levende reptielen, fossielen, biljartkeus, opblaasbare kastelen, landgoedlinnen, wijnen, knuffelbeesten, klassieke fotocamera's, plasstickers, versiercursussen en geneesmiddelen voor erectieproblemen.

Durk Jan de Bruin, oprichter van MijnWinkel: "Bij Startpagina.nl bleek uitrol naar het buitenland best een moeilijke klus omdat het veel inspanning en moeite kost om alle pagina's up to date te houden. MijnWinkel werkt eerder als telebankieren. Een winkelier beheert zelf zijn producten, plaatjes en de layout (etalage) van zijn webwinkel. Daarom verwachten we dat de internationale uitrol van MijnWinkel onder de naam MyShop.com een succes wordt."

Over MijnWinkel.nl
MijnWinkel (www.mijnwinkel.nl) is een dienst waarmee een winkelier snel een eigen winkel op internet kan opzetten waarin klanten producten kunnen raadplegen en bestellen. MijnWinkel richt zich zowel op consumentenwinkels (B2C) als op zakelijke winkels (B2B). Vorig jaar heeft mijnWinkel een overeenkomst gesloten met Tiscali en zijn de e-Trade klanten overgezet naar mijnWinkel.

Net als Startpagina wordt het bedrijf gerund door een klein team van internetondernemers. Deze formule, die bij startpagina al zeer succesvol was, blijkt ook bij mijnWinkel aan de basis te staan van het succes.

Noot voor de redactie (