ADO Den Haag

PERSMEDEDELING

Den Haag, woensdag 28 mei 2003

T.a.v. de sportredactie

John van Ringelenstein benoemd tot erelid ADO Den Haag

Voorzitter John van Ringelenstein is dinsdag 27 mei jl. benoemd tot erelid van HFC ADO Den Haag. Dit gebeurde tijdens het kampioensdiner waarbij alle spelers, de technische staf, de directie, de raad van commissarissen, het bestuur, de ledenraad, het bestuur van de BtoB club en een aantal genodigden aanwezig waren. Al eerder ging de ledenraad van de vereniging unaniem akkoord met de voordracht tot deze benoeming door het bestuur.

John van Ringelenstein werd toegesproken door vice-voorzitter Rob Reijenga die een aantal hoogtepunten uit de afgelopen tien jaar memoreerde: "John van Ringelenstein kan als geen ander bruggen slaan en mensen enthousiasmeren. Niet alleen bij ADO Den Haag was hij bestuurlijk betrokken. Ook was hij gedurende vier jaar bestuurslid betaald voetbal bij de KNVB. Daarnaast zorgde hij er in 1994 door een investering persoonlijk voor dat de club een licentie kreeg van de KNVB en daardoor behouden bleef voor het betaald voetbal.

Andere wapenfeiten waren zijn betrokkenheid bij de fusie tussen de oude moedervereniging ADO en de stichting FC Den Haag in 1996, die heeft geleid tot de Haaglandse Football Club ADO Den Haag. In 1999 was John betrokken bij de totstandkoming van de NV ADO Den Haag. De komst van het nieuwe stadion en de promotie naar de Eredivisie zijn voor een groot deel te danken aan een door de club stringent gevoerd beleid. Dit ging gepaard met een geweldige steun en enorme daadkracht van John van Ringelenstein. Dit alles tezamen heeft er dan ook toe geleid dat wij met zeer veel enthousiasme hebben besloten John tot erelid te benoemen."

Uiteindelijk werd John van Ringelenstein onder luid applaus van de aanwezigen door Rob Reijenga gedecoreerd met de platinagouden speld die bij het erelidmaatschap behoort.

Met vriendelijke groet,

Mark Jansen
PR & Communicatie
ADO Den Haag
PB 32400
2503 AC Den Haag

T: +31 (0)70 - 30 54 507
F: +31 (0)70 - 30 54 599
M: +31 (0)6 - 188 17 396
E: m.jansen@adodenhaag.nl
I: www.adodenhaag.nl