Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SIXTI gaat van start: online autohuur vanaf E 5,-/dag

SIXTI-auto's beschikbaar bij 22 vestigingen in heel Europa. Tarieven afhankelijk van bezettingsgraad met extreem gunstige basis. Omzetgroei met dubbele cijfers verwacht.
Mobiliteitsdienstverlener Sixt bereikt nieuwe klantengroep.

Hoofddorp, 28 mei 2003 - Gunstiger kan het bijna niet: voor slechts E 5,-/dag maakt SIXTI klanten slim mobiel. De nieuwe autoverhuurder voor particulieren start op woensdag 28 mei 2003 in 22 vestigingen in Europa. SIXTI staat voor extreem gunstige prijzen tegen heldere voorwaarden, voor rijplezier teruggebracht tot de essentie.

SIXTI zal in Nederland vanuit het bestaande Sixt B.V. opereren. Sixt B.V. is volle dochter van de met afstand grootste Duitse mobiliteitsverlener Sixt AG. en heeft zich de afgelopen 5 jaar een stabiele positie verworven in het segment 'zakelijke premium markt'. SIXTI zal als zelfstandig merk met eigen marktoptreden binnen het Sixt-concern worden gevoerd.

Voor SIXTI staan de lichten op groen voor groei: de planning begroot voor het jaar 2004 - het eerste volledige bedrijfsjaar - al een omzet tussen E 10 en E 15 mln. Voor de daarop volgende jaren wordt een procentuele omzetgroei met dubbele cijfers verwacht. In 2004 zal de nieuwe dochter haar break-evenpoint bereiken.

Boeking via internet of telefonisch

SIXTI-auto's kunnen alleen via internet (www.sixti.de) en een 0900-nummer (0900-bel sixti) worden geboekt. De klant kan tussen twee autogroepen kiezen. In ieder geval zal de SMART, de belangrijkste imagedrager van SIXTI, worden aangeboden. De tweede auto varieert van land tot land (bijv. Ford Focus in Nederland).

Met E 5,-/dag voor de SMART en E 8,-/dag voor de tweede autogroep biedt SIXTI extreem gunstige basistarieven. De prijzen zijn niet aan starre vroegboektermijnen gekoppeld maar hangen samen met de bezetting van de SIXTI vestigingen en daarmee dus met de vraag. De klant kan altijd actuele tarieven op internet opvragen.

Bij ieder SIXTI-tarief is inbegrepen:
WA-verzekering
BTW
100 kilometer per dag

Of en in welke mate extra kosten ontstaan, beslist de klant zelf: voor iedere verder gereden kilometer wordt E 0,12 tot E 0,15 berekend. De auto's kunnen met willekeurige tankstand worden opgehaald en ingeleverd. Alleen wanneer het benzinelampje brandt wordt E 15,- berekend. De auto wordt schoon afgegeven en dient schoon te worden ingeleverd (schoonmaakkosten door SIXTI: E 15,-). Het omboeken van een reservering is tegen meerprijs mogelijk. De teruggave van de auto moet plaatsvinden bij dezelfde vestiging en binnen openingstijden.

Geen noemenswaardige startkosten

SIXTI start tegelijkertijd in alle Sixt Corporate landen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Uitbreiding van het vestigingsnetwerk en uitbreiding naar andere Europese landen via franchisepartners worden voorbereid. SIXTI start in eerste instantie met 1.000 auto's. Voor logistieke en organisatorische zaken, zoals in- en verkoop van de vloot, kan SIXTI profiteren van de synergische waarde van het Sixt-concern en haar jarenlange ervaring op het gebied van autoverhuur. De organisatietructuur voor het nieuwe merk is in de bestaande Sixt-structuur ingebed; een nieuw besturingsapparaat is daardoor niet nodig. Omdat de bestaande verhuurvestigingen eenvoudig kunnen worden aangepast, ontstaan voor SIXTI geen noemenswaardige startkosten.

Thomas Wolters, directeur SIXT B.V.: "Met SIXTI bieden wij klanten een verhuurproduct, dat zich tot het wezenlijke beperkt. Het product is perfect geschikt voor het vervullen van een tijdelijke mobiliteitsbehoefte van klanten die extreem gunstige tarieven tegen duidelijke en bindende huurvoorwaarden willen accepteren. Door consequent te profiteren van de synergische waarde levert het low-cost-product SIXTI en het premium product Sixt een duidelijke meerwaarde aan onze service-aanbod."

Erich Sixt, bestuursvoorzitter Sixt AG: "Wij hebben de low-cost-markt nauwkeurig geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat wij met het merk SIXTI een nieuwe groep particuliere klanten kunnen bereiken, die tot nu toe hun mobiliteitsbehoefte nauwelijks hadden gedekt door het huren van auto's. Daarmee is een duidelijke scheidingslijn te trekken tussen ons klassieke autoverhuurproduct met de zakelijke markt als zwaartepunt en SIXTI. SIXTI raakt de low-cost tijdgeest en is een goede aanvulling op het omvangrijke mobiliteitsaanbod van het Sixt-concern."

Het SIXTI-logo is digitaal opvraagbaar voor redacties.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Femke Kaptein, communicatiemedewerker Sixt B.V.
Tel.: +31 (0) 23 56 986 55
Fax: +31 (0) 23 56 296 05
E-mail: kapteinf@sixt.com

SIXTI

Gegevens

Vestigingsnetwerk

Duitsland

Berlijn Saatwinkler Damm 17 -18
Berlijn Kurfürstenstr. 101
Hamburg Sorbenstr. 8
Frankfurt/Main Allerheiligenstr. 52
Frankfurt/Main Huurautocentrum luchthaven
Frankfurt/Hahn Luchthaven terminal
Keulen Deutz-Muehlheimer Str. 22 - 24
Düsseldorf Tilde-Klose-Weg 6
Niederrhein Luchthaven
München Karlsplatz 25/Prielmayerstr.

Frankrijk

Parijs Airport Roissy, Terminal 2F
Parijs Airport Orly / Ouest
Parijs 42, Avenue de Saxe
Nice Nice Airport, Service Center

Zwitserland

Zürich Walter-Mittelholzerstr. 8
Genève Airport Arrival Hall
Genève 1 Place de la Navigation

Oostenrijk

Wenen Luchthaven Schwechat

Nederland

Hoofddorp (nabij Schiphol Airport) Smaragdlaan 3
Amsterdam Joop Geesinkweg 125

Groot-Brittannië
Londen London Heathrow, Great South West Road
Londen 7/11 South Lambeth Place

Reserveringen

www.sixti.de of

0900 - 23574984 (0900-belsixti)


---- --