Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-05-2003 3e persbericht van woensdag 28 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Bejaarde vrouw beroofd
Een vrouw van 89 jaar uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 14.00 uur beroofd van haar handtas met inhoud. Toen de vrouw op de Deken van Liempdstraat liep, werd ze aangesproken door een ongeveer 20-jarige man. Plotseling gaf de man haar een duw waardoor ze op de grond viel. Toen ze weer opkeek, was de man verdwenen. Hij had haar tas meegenomen. Er zaten een portemonnee met ongeveer 15 euro en een bankpasje in. De vrouw liep geen letsel op.

Eindhoven: Fietsende vrouw beroofd
Een vrouw van 56 jaar uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 17.30 uur beroofd van haar handtas met inhoud. Toen ze over de Oude Bossche Baan fietste, kwam er een ongeveer 20-jarige man naast haar fietsen. Die pakte plotseling haar handtas uit haar fietsmandje, dat aan het fietsstuur hangt. Toen hij er op de fiets vandoor ging, verloor hij zijn evenwicht waardoor de vrouw de bagagedrager van zijn fiets kon pakken. Daarop schopte de man naar de vrouw, die daardoor de fiets moest loslaten. De dader ging er vervolgens vandoor. In de tas zaten onder meer een portemonnee met (bank)pasjes, een mobiele telefoon en een paspoort.

Gemert: Twee verdachten autoinbraak aangehouden Een man van 25 jaar uit Heerhugowaard en een man van 27 jaar uit Helmond zijn woensdagmiddag rond 16.45 uur in Gemert aangehouden. Ze zouden kort daarvoor op de Kapelaanstraat hebben ingebroken in een geparkeerde auto. Een getuige had na de inbraak twee mannen zien weglopen en de politie gewaarschuwd. De twee mannen, die voldeden aan het signalement dat de getuige had opgegeven, werden op het Ridderplein aangehouden. Eén van hen had een deel van de buit bij zich. Ze zijn meegenomen naar het bureau en zitten nog vast voor nader onderzoek. Er werden onder meer een fototoestel en een damestas uit de wagen weggehaald.

Sterksel: Inbraak in horecazaak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een horecazaak aan de Pastoor Thijssenlaan. Er werd een gokautomaat opengebroken, waarna er ongeveer 250 euro aan contant geld werd uitgehaald. Ook werden ongeveer 15 flessen sterke drank meegenomen. De voordeur van het pand werd geforceerd.

Valkenswaard: Bestolen van beurs
Een vrouw van 62 jaar uit Valkenswaard is woensdagmiddag bestolen van haar portemonnee met inhoud. Toen de vrouw rond 14.00 uur wilde afrekenen bij een winkel aan de Leenderweg, merkte ze dat de beurs was weggehaald uit haar handtas. Er zaten fotos, pasjes en ongeveer 2,50 euro contant geld in.

Veldhoven: Rijbewijs kwijt
Een man van 68 jaar uit Eindhoven is woensdagavond rond 19.30 uur aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Dat gebeurde op de Heerbaan. Op het bureau blies de man een alcoholpromillage van 1,35, waarna proces-verbaal werd opgemaakt en hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Geldrop: Verkeerscontroles
Op de Laan der Vier Heemskinderen is woensdag tussen 9.30 en 10.00 uur gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Er werden 14 bekeuringen uitgedeeld. Tussen 13.00 en 14.45 uur werd op de Mierloseweg een algemene verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 16 bekeuringen uitgedeeld voor het niet-dragen van de autogordel. Een 17-jarige jongen uit Geldrop werd tijdens deze controle aangehouden omdat hij zonder helm en zonder bromfietscertificaat op een onverzekerde brommer reed, die ook nog eens een te hoog vermogen had. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Een man van 41 jaar uit Helmond kreeg een proces-verbaal omdat hij al ruim een jaar in een onverzekerde auto reed.