Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 28-05-2003
extra persberichten woensdagavond
Bert Visser 0592 -383383 of 0651 - 611629

Brand in kraakpand

ASSEN - Woensdagmiddag is een voor de sloop bestemde oude school in de Gymnasiumstraat in Assen ontruimd nadat er door nog onbekende oorzaak brand was ontstaan. De ongeveer acht krakers die in het pand verbleven moeten omzien naar andere woonruimte. De eigenaar heeft het pand uit veiligheidsoverweging dichtgetimmerd.

Ruime voldoende caravancontrole

BEILEN - Bij een grote controle op het vakantieverkeer op de N381 bij Beilen heeft de politie woensdagmiddag- en avond ruim 80 auto,s met caravans gecontroleerd.

Volgens politieman Jan Kluiter scoorden de caravanbezitters, een enkeling daargelaten, een ruime voldoende als het gaat om de technische staat van de combinatie auto-caravan.

Van de meer dan 80 caravans die we gecontroleerd hebben was er slechts op vier wat aan te merken. Opvallend en een goed teken was, dat er geen caravan werd aangetroffen met overgewicht. Dat is in het verleden wel eens anders geweest. Verder viel op dat er drie chauffeurs niet over het juiste rijbewijs beschikten om een auto te mogen besturen met een aangekoppelde caravan. Zij kregen een proces verbaal en moesten zorgen voor een vervanger

Alle chauffeurs hebben bovendien moeten blazen. Geen van hen zat met drank op achter het stuur.

Meisje ernstig gewond

EMMEN - Een zevenjarig meisje uit Emmen is woensdagavond in zorgwekkende toestand met de traumahelicopter overgebracht naar het AZ in Groningen. Het meisje was op de Houtweg ter hoogte van het winkelcentrum geschept door een auto toen ze volgens getuigen vanachter een abri de weg oprende. De 19 jarige automobilist uit Zwartemeer kon het meisje niet meer ontwijken.