Politie Rotterdam-Rijnmond

woensdag 28 mei 2003

* BRAND IN NOODGEBOUW
ROTTERDAM - Woensdagmorgen omstreeks zes uur ontstond, vermoedelijk door kortsluiting, brand in een noodgebouw van een bedrijf aan de Theemsweg. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer, die snel ter plaatse was, bluste het vuur en gaf omstreeks zeven uur het sein 'brand meester'.


* VERDACHTE SCHIETPARTIJ AANGEHOUDEN EN VOORGELEID

ROTTERDAM - Naar aanleiding van een schietpartij die op 26 april 2003 plaatsvond in een café aan de Brielselaan, werd door de recherche van het Zuidplein een nader onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek werd op zondag 25 mei door de politie een 26-jarige Rotterdammer aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij deze schietpartij. Bij deze schietpartij raakte een 37-jarige vrouw door een schot uit een vuurwapen gewond aan haar hand en een 30-jarige Rotterdammer werd in zijn buikstreek getroffen. Ook buiten het café schoot de man diverse keren met zijn vuurwapen op geparkeerd staande auto's en dwars door de ruit van het café naar binnen. In het café waren op dat moment circa 25 mensen binnen.
Naar aanleiding van het schietincident en het eerder aantreffen van twee vuurwapens in het café bij een preventief fouilleeractie is het café vorige week op last van de burgemeester voor drie maanden gesloten.
De verdachte is op woensdag 28 mei voorgeleid aan de Officier van Justitie.
De recherche van district Zuid zet het onderzoek voort.


* TWEE VERDACHTEN SCOOTERDIEFSTAL AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield woensdagmiddag omstreeks één uur in de Delfgauwstraat twee jongens uit Rotterdam, 15 en 17 jaar, aan. Het tweetal had even daarvoor in het Argonautenpark een 16-jarige jongen uit Rotterdam beroofd van zijn scooter. Politiemensen stelden een onderzoek in en zagen, naar aanleiding van het opgegeven signalement, de knapen even later op het Rozenlaanviaduct rijden. Hierop werd een korte achtervolging ingezet, waarbij een kleine aanrijding ontstond tussen een politieauto en de scooter. Na de aanrijding probeerden de berovers te vluchten, maar zij werden in hun kraag gevat. Beide jongens werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdagmorgen op de Stadionweg een snelheidscontrole. Tussen half acht en half tien gingen 71 van de in totaal 1229 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur in plaats van '50'.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Woensdagmorgen omstreeks half negen raakte op de Carnissesingel een 3-jarig jongetje uit Rotterdam gewond, nadat hij werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 19-jarige Rotterdammer. Het slachtoffertje rende plotseling vanachter geparkeerd staande auto's het zebrapad op. De 19-jarige automobilist probeerde nog te remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het jongetje, dat bewusteloos raakte, werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De

* INBRAAK GEMEENTELIJKE DIENST
ROTTERDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag werd in een kantoor van een gemeentelijke dienst aan de Coolsingel ingebroken. Onbekenden hadden een deur met een breekijzer geforceerd. In het pand werden diverse kasten en lades doorzocht. Tevens werd geprobeerd een kluis te openen. Er werden geen goederen weggenomen.

Ochtenduitgave woensdag 28 mei 2003

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmorgen op de Maasboulevard en op de 's-Gravendijkwal radarsnelheidscontroles.
Tussen zeven uur en kwart over negen gingen op de Maasboulevard 24 van de in totaal 1520 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur in plaats van '50'. Op de 's-Gravendijkwal, waar tussen kwart over tien en twaalf uur werd gecontroleerd, hielden 150 van de 1010 passerende automobilisten zich niet aan de 50 km-limiet. Hoogste score bedroeg 104 km/uur.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield dinsdagmorgen op het Eudokiaplein een verkeerscontrole. Tussen acht en tien uur werden 26 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, het negeren van een rood verkeerslicht, apk en fout parkeren.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Noord van het district Schiedam hield dinsdagmiddag tussen half twee en vier uur een verkeerscontrole op de Matlingeweg. In totaal gingen 29 automobilisten op de bon voor onder meer niet handsfree bellen, geen autogordel om, verlopen apk en verlopen rijbewijs.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag kort na één uur ontstond op de Zaagmolenkade een onenigheid tussen een groepje daar lopende mannen en een man, die met zijn auto over de stoep reed. Toen één van de mannen, een 34-jarige Rotterdammer, daar een opmerking over maakte, stapte de bestuurder uit en stak met een mes de 34-jarige Rotterdammer in zijn zij. Het slachtoffer liep daarbij een grote steekwond op en moest door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum worden vervoerd.
De dader stapte, na de Rotterdammer te hebben gestoken, direct weer in zijn auto en reed daarin weg. Door de recherche van het district De Noordhoek wordt een onderzoek ingesteld.


* ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag rond kwart voor vier liep een 33-jarige in Oostvoorne woonachtige medewerker van een trailerbedrijf op de Nieuwesluisweg ernstig kaakletsel op. De man was bezig met een metalen balk de huif van een oplegger te verhogen. Door nog onbekende oorzaak sloeg de balk tegen de kin van de man. Het slachtoffer werd door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Walenburgerweg (district De Noordhoek) hield dinsdagmiddag en -avond, samen met collega's van het Project Verkeershandhaving van de Verkeerspolitie, achtereenvolgens op het Bentinckplein, Bentincklaan, Schiekade en Schieweg verkeerscontroles. In totaal gingen 185 automobilisten en bromfietsberijders op de bon voor het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen, te hard rijden, geen helm op en verkeerde plaat op de brommer.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks half vijf hield politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster twee mannen, 23 en 26 jaar, uit Rotterdam aan, na een onderlinge steekpartij. Bij de aanhouding van het tweetal werd een mes en een verfkrabber aangetroffen en in beslag genomen. Bij de steekpartij, die plaats vond in de Narcissenstraat, raakte de 23-jarige Rotterdammer gewond aan zijn hoofd en moest voor behandeling naar het Zuiderziekenhuis worden vervoerd. Het slachtoffer zat in een snackbar, toen hij daar een onbekende man zag die in het bezit was van een paspoort van zijn vriend. Nadat hij de man hierop had aangesproken verlieten zij de eetgelegenheid. In de Narcissenstraat pakte de 26-jarige Rotterdammer een verfkrabber uit zijn auto en stak de 23-jarige man, die in het bezit was van een mes, daar enkele malen mee. Beide mannen werd voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* VROUW VAN ENKELE DUIZENDEN EURO'S BEROOFD

ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks twee uur werd in de Spechtstraat een 43-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar tas, met daarin onder meer een geldbedrag van enkele duizenden euro's. De vrouw stond met een kennis te praten, toen een onbekende man plotseling haar tas uit haar handen weggriste en met de buit ijlings de benen nam richting de Boergoensevliet. Een ingesteld onderzoek naar de berover leverde vooralsnog niets op.


* GREEP IN KASSA
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks half vijf deed een onbekende man een greep in een kassa van een apotheek aan de Marshallweg. De man liep bij binnenkomst direct naar een kassa. Onder verbale bedreiging werd een 36-jarig personeelslid gesommeerd de kassa te openen, waarna de overvaller een onbekend geldbedrag wegnam. Met de buit, rende de verdachte de apotheek uit en verdween in onbekende richting.


* ARBEIDSONGEVAL
ROZENBURG - Dinsdagavond omstreeks kwart over zeven raakte aan de Laan van Nieuw Blankenburg, tijdens het zemen van zijn ramen, een 45-jarige man gewond. De man was, door nog onbekende oorzaak, van een trap gevallen waarna hij een val van zo'n vier meter maakte. Het slachtoffer dat vermoedelijk een dwarslaesie en hersenletsel opliep, werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.


* SECTIE OP STOFFELIJK OVERSCHOT MAN
ROTTERDAM - Dinsdag werd sectie verricht op het stoffelijk overschot van een 47-jarige Rotterdammer. Het bleek dat de man door misdrijf om het leven is gekomen. Zondagmiddag werd in een woning aan de Schiedamsesingel het levenloze lichaam van de man aangetroffen. Het lichaam vertoonde uiterlijke sporen van geweld. Er is een recherche assistentie groep (RAG) gevormd, die de zaak onderzoekt.