Socialistische Partij

Oppositiecampagne SP is begonnen!

28-05-2003 * Jan Marijnissen heeft vandaag het startsein gegeven voor een grote oppositiecampagne tegen het beleid van kabinet Balkenende II. De fractievoorzitter van de SP heeft het Malieveld opnieuw ingezaaid en de eerste folders over de gevolgen van het nieuwe beleid uitgedeeld op NS-station Den Haag Centraal. Als voorschot op de campagne stond de SP dinsdag al met spandoeken bij de beëdiging van de regering op Paleis Huis Ten Bosch.

Jan Marijnissen zaait het Malieveld alvast opnieuw in: het wacht drukke tijden! Het Malieveld in Den Haag werd woensdag door enkele tientallen SP'ers omgedoopt tot `Oppositieveld Balkenende II' en opnieuw ingezaaid door Jan Marijnissen. Het zal een hete zomer worden, zei hij. en misschien worden het wel hete jaren. Als oppositie voelen wij ons medeverantwoordelijk voor het Malieveld, het oppositieveld bij uitstek. De SP is daarom alvast begonnen met wat extra onderhoud.

Op NS-station Den Haag Centraal deelde Marijnissen tijdens de avondspits met collega- Kamerleden, Senatoren, ouderen en jongeren van de SP enkele duizenden folders uit. Hierin staan de plannen van het kabinet en de gevolgen ervan beschreven. De lezers worden er in aangemoedigd contact op te nemen met de SP-Kamerleden om samen het verzet te organiseren. De komende weken zullen duizenden vrijwilligers bijna een miljoen folders verspreiden.

Behalve de folders worden radiospotjes ingezet en de Kamerleden zijn de komende weken in heel het land op tientallen markten en koopavonden te vinden om met de bevolking te praten over de regeringsplannen en de alternatieven van de SP.

Dinsdag nam een twintigtal SP'ers een voorschot op de campagne door te protesteren bij het woonpaleis van Koningin, waar de nieuwe ministersploeg werd beëdigd. Bij aankomst werden de bewindspersonen verwelkomd met spandoeken waarop teksten stonden als 'Red de solidariteit', 'Stop de Afbraak' en 'Ons land verdient beter!'.