Ingezonden persbericht


GROEN LICHT VOOR CONCOURS HIPPIQUE EINDHOVEN

EINDHOVEN 13 MEI Het door de vogelpest crisis bedreigde Internationaal Concours Hippique Eindhoven kan gewoon doorgaan. Het evenement, dat plaatsvindt van 29 mei tot en met 1 juni aanstaande heeft specifiek ontheffing gekregen voor het evenementenverbod vanuit het Ministerie van Landbouw. De reden hiervoor is onder andere dat de locatie van het concours hippique, het terrein bij de Karpendonkse Plas, midden in de stad Eindhoven ligt en niet in de buitengebieden. Hierdoor is het risico van besmetting van vogelpest gevoelige dieren te verwaarlozen. Daarnaast is het internationale karakter van het evenement van doorslaggevend belang geweest in de beslissing van het Ministerie. De deelnemende paarden en ruiters komen van zeer professionele stallen waar geen pluimvee aanwezig is.

Het ministerie van Landbouw heeft wel voorwaarden aan de ontheffing gesteld. Zo dient de organisatie zeer uitzonderlijke maatregelen te nemen met betrekking tot de ontsmetting van de paardentrailers. Bovendien is er een uitvoerige registratie verplicht voor de paarden en deelnemers.

De organisatie van het concours hippique in Eindhoven, BCM, is zeer blij met de ontheffing. Er is grote onzekerheid geweest over het wel of niet doorgaan van het evenement waar nu eindelijk een einde aan is gekomen. Wel maakt het organisatiebureau zich zorgen over de extra kosten die alle te nemen maatregelen met zich meebrengen.

De opbouw van de 57e editie van Internationaal Concours Hippique Eindhoven van onder andere de tenten en tribunes was vorige week woensdag al begonnen.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht