Ingezonden persbericht

Indonesië komt naar Nederland

EINDHOVEN, 20030526 -- De Indonesische Minister van Investment (BKPM) komt naar Nederland voor de Indonesian Fair 2003 en het seminar "Bangkit Indonesia". Donderdag 29 mei om 14.00 uur opent Minister van Investment Dr. Theo Toemion, in Hal 3 van Jaarbeurs Utrecht de Indonesian Fair 2003. Tijdens dit evenement presenteert het moderne Indonesië zich op verschillende wijze, zowel op economisch, cultureel en culinair gebied, als ook op het gebied van toerisme. Dinsdag 3 juni is Minister Toemion keynote speaker op het seminar "Bangkit Indonesia" (Indonesië "krabbelt op") in het Beatrixgebouw, zaal 417 van Jaarbeurs Utrecht.

Indonesian Fair 2003

De Indonesian Fair 2003 is een combinatie van "pasar malam" en handelsbeurs en is van 29 mei t/m 9 juni dagelijks open van 12.00 tot 24.00 uur. Uitzonderingen hierop zijn: donderdag 29 mei: opening door Minister Toemion om 14.00 uur en maandag 9 juni: sluiting om 23.00 uur. De Indonesian Fair 2003 richt zich niet alleen op het grote publiek, maar ook op de zakelijk geïnteresseerde bezoekers (zowel particulieren als bedrijven). Iedereen, die op zoek is naar vermaak, muziek, cultuur, oosterse (Indonesische) producten, tijdverdrijf of een combinatie ervan is van harte welkom en zal zijn hart kunnen ophalen. Bekende Indonesische artiesten die voor u optreden zijn: Endang Wijayati, Merry Sanger, Tetty Soepangat, Johan Untung en dangdut zangeres Fitri Amelia. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de Irama Dian Keroncong Band en de Batavia Angklung Group (bamboe muziekinstrumenten); beide bands behoren in hun genre tot de besten van Indonesië.

Seminar "Bangkit Indonesia" (Indonesië "krabbelt op")

Op het seminar zal Minister Toemion het investeringsklimaat in Indonesië en de laatste ontwikkelingen schetsen. Mr Risaldi Kasri, de Deputy Chairman van de BKPM, zal het een en ander vertellen over de nieuwste maatregelen op het gebied van investeringen. De praktische uitwerking hiervan, wordt door de regionale overheid van de stad Batam, verder toegelicht. Het seminar wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting INA (Indonesian Netherlands Association, Bilaterale Kamer van Koophandel Nederland - Indonesië). De kosten van dit seminar bedragen EUR 25, contant aan de registratiebalie te voldoen. De bijdrage is inclusief entree tot de Indonesian Fair 2003 en een Indonesische lunch op de Indonesian Fair 2003 bereid door Indonesische koks uit Jakarta. Het inschrijfingsformulier treft u aan de website van Stichting Indonesian Fair: http://www.indonesian-fair.com .

Stichting Indonesian Fair (SIF)

Indonesian Fair 2003 en seminar "Bangkit Indonesia" worden georganiseerd door Stichting Indonesian Fair. Stichting Indonesian Fair is een non-profit organisatie die met haar activiteiten de export van goederen uit Indonesië wil stimuleren om daarmee de groei van de werkgelegenheid in Indonesië te bewerkstelligen. Voor dit doel worden evenementen georganiseerd waar tevens actief de Indonesische cultuur wordt uitgedragen ter bevordering van het toerisme.

Ontstaan van SIF en Indonesian Fair 2003

Het plan om SIF op te zetten en de Indonesian Fair 2003 te organiseren, is ontstaan tijdens gesprekken met Indonesische ondernemers uit het midden- en klein bedrijf (MKB) en met overheidsinstellingen. Steeds weer kwam naar voren, dat er voor het Indonesische MKB onvoldoende mogelijkheden zijn om zich tegen betaalbare kosten op de buitenlandse markt te presenteren. Uit nader onderzoek in Nederland bleek bovendien dat er allerlei initiatieven op cultureel en zakelijk gebied bestaan, die vanuit Nederland zijn en worden geïnitieerd. Er zijn echter weinig initiatieven, die vanuit Indonesië worden geïnitieerd en vanuit Indonesisch oogpunt zijn opgezet.