VERENIGING MENSA NEDERLAND

Internationaal Mensa-treffen in Tilburg

'Hoogbegaafden in lage landen'

Van donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni organiseert de Vereniging Mensa Nederland een internationaal treffen onder de naam Braindance. Een vierdaags internationaal evenement voor Nederlandse en buitenlandse Mensa-leden. De Vereniging Mensa Nederland, de vereniging voor hoogbegaafden, bestaat dit jaar veertig jaar en ter gelegenheid van dit jubileum organiseert zij een aantal activiteiten. Tijdens dit vierdaagse evenement worden op de vrijdag, zaterdag en zondag een groot aantal lezingen, workshops en excursies georganiseerd. Internationale gasten worden verwacht uit onder andere België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Finland

Er is een uitgebreid programma samengesteld met excursies naar de Deltawerken en Kröller-Müller museum. Verder lezingen van onder andere een neuroanatoom over functionele MRI en gezichtsherkenning, acupunctuur, creativiteit (wat is dat?), Highly Sensitive Persons, en hoe kun je zien of je met de echte Saddam Hoessein te maken hebt of zijn dubbelganger. Een beeldend kunstenaar zal over zijn werk vertellen. En er is ruimte voor workshops, easy-listening music, buitenactiviteiten. Zaterdagavond is een feestavond. Deze jubileumactiviteit past in de reeks van activiteiten die de vereniging in het jaar van het veertigjarig bestaan organiseert. Naast de uitgebreide nieuwjaarsreceptie (Leeuwarden), de presentatie van het jubileumboek op 11 maart (Bunnik), de formele verjaardag op 23 augustus (TU Twente) is momenteel Braindance in Tilburg aan de beurt. Zaterdag zal het extra druk zijn, omdat dan ook de Nederlandse Landelijke Contactdag plaats vindt. Deze jaarlijkse ontmoetingsdag staat open voor alle nationale leden van de vereniging.

Uitnodiging aan de redactie:
De festiviteiten vinden plaats in een recreatiepark bij Tilburg. U bent van harte welkom op:

Vrijdag 30 mei:
13.00 Verschillende lezingen (en workshops etc.) e.v. Op afspraak is er gelegenheid voor interviews en te praten met bestuur van vereniging, de organisator van dit evenement, en eventueel met (internationale) leden van de vereniging.

Zaterdag 31 mei:
13.00 Formele opening van de landelijke contactdag. Hierna is er gelegenheid voor interviews en te praten met bestuur van vereniging, de organisator van dit evenement, en eventueel met (internationale) leden van de vereniging.
16.45 Sluiting van de dag

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie over Braindance en de landelijke activiteitendag op zaterdag, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de press-officer van de vereniging Marja ter Weeme (055-5795544), buiten kantooruren met de voorzitter Willem Bouwens (06-5589 0479) of e-mail: voorzitter@mensa.nl. Voor informatie over de vereniging zie ook WWW.Mensa.nl , of het jubileumboek Het MensaQuotiënt, door Anne Hofstede en Karina Meerman, 160 p., ISBN 90-76846-06-5.

28 mei 03 09:40