Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.10 uur

Jongen overleden

(Zie Persberichten district Eemland zuid d.d. 17-05-03: Jongen ernstig gewond)
LEUSDEN / UTRECHT Op zondag 25 mei is een 12-jarige jongen uit Woudenberg overleden aan de gevolgen van zijn verwondingen.

Op vrijdag 16 mei, omstreeks 20.30 uur, liep de jongen op de Treekerweg vanaf een onverhard terrein met zijn fiets de weg op. Daar werd hij geschept door een auto, bestuurd door een 72-jarige man uit Doorn. Betrokkenen hadden elkaar waarschijnlijk niet gezien door een boom die in de rechterberm stond. Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar overleed hij zondagavond 25 mei.

Jongen valt door ruit

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 mei raakte een jongen gewond bij een val door een ruit.

Rond 02.15 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Arnhemsestraat. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Daar bleek dat er een opstootje was geweest, waarbij door duw- en trekwerk een 15-jarige jongen uit Soest door een etalageruit van een winkel was gevallen. Daarbij liep hij een diepe snijwond in zijn pols op. Gezien het ernstige bloedverlies hielden politiemensen in afwachting van de ambulance de arm van het slachtoffer omhoog en hebben de arm dichtgedrukt. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en zou mogelijk geopereerd moeten worden.

Enkele getuigen zijn met een politie-auto meegereden om naar de verdachte te zoeken die het slachtoffer door de ruit had geduwd. De verdachte, een 23-jarige man uit Amersfoort, kon zodoende op de Krommestraat worden aangehouden terzake mishandeling c.q. openlijke geweldpleging. De verdachte is in het politiebureau ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bedreiging

AMERSFOORT Op woensdag 28 mei werd een automobiliste bedreigd en werd haar auto beschadigd.

Rond 15.30 uur reed een 47-jarige vrouw uit Amersfoort over de Nijverheidsweg noord. Zij reed over de rijstrook voor het rechtdoor gaande verkeer en zag een auto over de rijstrook voor rechtsaf rijden. De bestuurder van deze auto week plotseling naar links uit, waardoor de vrouw ook uit moest wijken. Zij haalde de auto vervolgens in terwijl zij over dezelfde rijstrook bleef rijden. Verderop stopte de andere automobilist, trok het achterportier van de vrouw open en schreeuwde dat hij er wel tussen zou komen. Kennelijk doelend op het feit dat hij voor de vrouw in had willen voegen. De man stapte weer in en reed door.

Even later -nog steeds op de Nijverheidsweg noord- reed de man voor de vrouw, slingerde voor haar heen en weer en remde herhaaldelijk. Op een gegeven moment stopte de man en liep op de auto van de vrouw af. Zij sloot al haar portieren, waarna de man de spiegel van de auto van de vrouw aftrapte. De vrouw weigerde haar portieren te ontsluiten en de man stapte weer in zijn auto. De vrouw reed met haar auto weg, waarbij zij nog kort achtervolgd werd door de man.

De verdachte was een blanke man van 20- 25 jaar oud en ± 1.85 meter. Hij reed in een zwarte Volkswagen Passat. De automobiliste deed aangifte van bedreiging met geweld en vernieling. De politie stelt een nader onderzoek in. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT Op woensdag 28 mei werd een hennepkwekerij opgerold.

Rond 15.15 uur stelde de politie een onderzoek in een woning aan het Isseltveld in. Daar werd een hennepkwekerij aangetroffen. Een gedeelte bleek al te zijn geoogst. In totaal werden bijna 500 oogstrijpe planten aangetroffen en enkele kilos geknipte oogst. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld.

Actieve winkeldief
AMERSFOORT Op woensdag 28 mei werd een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 14.10 uur zag het personeel van een winkel aan het Neptunusplein dat een man enkele biefstukken pakte en zonder deze te betalen de winkel wilde verlaten. De man, 38 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie.

Daarbij bleek dat de man niet alleen bij deze winkel goederen had gestolen, maar eerder die middag ook sportschoenen had gestolen bij een winkel aan het Kamp en een twintigtal stuks ondergoed en sokken bij een winkel aan de Varkensmarkt. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.