Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-05-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.40 uur

Verkeerscontrole

SOESTERBERG De politie heeft op woensdag 28 mei op de Banningstraat van 13.30 uur tot 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden.

Bij de controle werden negen bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet tonen van het rijbewijs en één voor het niet duidelijk leesbaar zijn van een kentekenplaat.

Verkeerd gesloopt

BAARN Op woensdag 28 werd bij een slooppand aan de Laanstraat een onderzoek ingesteld.

Rond 12.00 uur werd door een medewerker van de Arbeidsinspectie de komst van de politie verzocht. Hij had een onderzoek in het slooppand ingesteld. Daarbij stootte hij op het feit dat de sloop niet volgens de regels had plaatsgevonden.

In het pand bleken asbestplaten aanwezig te zijn en het pand was niet door een daarin gespecialiseerd bedrijf gesloopt. Asbestplaten, waaronder beschadigde, lagen ondeskundig verpakt op het terrein. Er zijn monsters genomen, waaruit bleek dat het inderdaad om asbest ging. Daardoor is een asbestsanering noodzakelijk. Gezien het bovenstaande kan worden gesproken over een ernstig milieumisdrijf en zal het sloopbedrijf die de sloopwerken heeft uitgevoerd als verdachte worden gehoord en wordt er proces-verbaal opgemaakt. Het terrein is afgezet met hekken en daarop zullen waarschuwingsborden asbest worden aangebracht. Het terrein zal door een in asbestverwijdering gespecialiseerd bedrijf moeten worden leeggehaald en schoongemaakt.