Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.15 uur

Brand

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 mei heeft brand gewoed in een houten gebouw van de gemeente.

Rond 01.15 uur kregen de hulpdiensten de melding van een brand aan de Wethouder Verhaarlaan. Ter plaatse bleek een houten gebouw van de Gemeente-opslag in de brand te staan en de vlammen sloegen al uit het dak. Door de brandweer werd de brand bestreden.

Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld.

Man mishandeld

RHENEN Op woensdag 28 mei werd een man om vooralsnog onbekende reden mishandeld.

Woensdagavond bevond een 21-jarige man uit Veenendaal zich in zijn auto op een parkeerplaats aan de Veerweg. Hij was net van plan met zijn vrienden weg te gaan richting Veenendaal. Plotseling werd zijn portier door een jongeman opengetrokken. De man gaf hem enkele klappen in zijn gezicht. Een andere jongen kwam tussen beiden, waarna de verdachte wegliep.

Door de mishandeling liep de Veenendaler een blauw oog en een dikke lip op. De verdachte was een blanke jongeman van ± 20 jaar, ± 1.95 meter, stevig postuur en met blond stekelhaar. Hij droeg een wit shirt met een rits in het midden en een lichte spijkerbroek.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij

VEENENDAAL Op woensdag 28 mei werd een hennepkwekerij opgerold.

Rond 09.30 uur werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Roland Holstlaan. Daarbij werden in de schuur en op de zolder hennepkwekerijtjes aangetroffen. Er werden ruim 200 planten aangetroffen en ruim één kilo geoogste weed. Deze spullen en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. Tegen de 35-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.