Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 29-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie

Snelle rijders: rijbewijs ingevorderd
DRONTEN Een snelle 41-jarige automobilist uit Biddinghuizen werd woensdagmorgen op de Rietweg met de lasergun geklokt op 143 km/h, waar 80 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ter plaatse ingevorderd. Hetzelfde overkwam een 19-jarige automobilist uit Swifterbant. Hij werd op de Swifterweg geklokt op 140 km/h, in plaats van 80. Hij kon zijn rijbewijs niet meteen inleveren, omdat dat hij dat eerst nog van het gemeentehuis moest ophalen (afgiftedatum: 26 mei 2003).

Rijden onder invloed
LELYSTAD Bij een alcoholcontrole op de Zuigerplasdreef werd een 51-jarige aurtomobilist uit Lelystad aangehouden. Hij blies 875 ug/l (1,98 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding met gewonde
ALMERE Een 34-jarige automobilist uit Almere verleende woensdagmiddag op de kruising van de Charlie Chaplinweg met het Spoorbaanpad wel voorrang aan een fietser, maar zag de daarna naderende bromfietser niet aankomen. De 16-jarige bromfietser uit Almere botste tegen de zijkant van de auto, waardoor hij en zijn 13-jarige passagiere, eveneens uit Almere, tegen het wegdek smakten. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Volgens een getuige zou de bromfietser hard gereden hebben.

Opruimen hennepkwekerij
LELYSTAD Na klachten over stankoverlast ontdekte de politie woensdagmiddag in een woning aan de Gondel een hennepkwekerij. De planten waren net geoogst en de toppen lagen nog te drogen. De complete installatie, 106 planten en drie vuilniszakken met geoogste toppen zijn in beslag genomen en ter vernietiging afgevoerd. Ditmaal was de stroom niet illegaal afgetapt. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Verlaten plaats ongeval na aanrijding met drank SWIFTERBANT Een 46-jarige automobilist uit Swifterbant nam woensdagavond op de kruising van de Lange Streek met de Zuidsingel de bocht te snel, waardoor hij een verkeerszuil raakte. Hij reed daarna door, maar kon aan de hand van het door getuigen opgenomen kenteken worden opgespoord. Hij bleek zwaar onder de invloed van alcohol te verkeren en blies 1080 ug/l (2,45 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

TOLLEBEEK Een 18-jarige automobilist uit Urk reed woensdagavond op de rotonde op de Urkerweg tegen een boom. Hij reed weg en zette daarna koers richting Urk. Een getuige bleef achter de verdachte rijden en gaf onderwijl een telefonisch verslag aan de politie, die de verdachte in het winkelcentrum van Urk kon aanhouden. De verdachte had alcohol gedronken en blies 540 ug/l (1,22 promille). Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en had de auto van zijn ouders geleend. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Gewonde bij kop-staartbotsing
ZEEWOLDE Op de Nijkerkerweg moest een 21-jarige automobiliste uit Utrecht afremmen in verband met de verkeersdrukte voor haar. Een achter haar rijdende 48-jarige automobiliste uit Huizen zag dat te laat en botste achter op de voor haar rijdende auto. De Utrechtse is met nekklachten overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

Aanhouding woninginbrekers op heterdaad
ALMERE Een omwonende hoorde woensdagnacht glasgerinkel en zag vier mannen weglopen van een woning aan het Bonietplein. Bij onderzoek ontdekte de politie dat een ruit van een woning aan het Bonietplein met een steen was ingegooid. De bewoners waren niet thuis. Er stond een videorecorder met randapparatuur klaar om meegenomen te worden. Kennelijk zijn de daders op enigerlei wijze gestoord. Aan de hand van duidelijke signalementen van de inbrekers heeft de politie even later op het Dolfijnpad vier mannen (29 en 21 (andere leeftijden nog onbekend)) aangehouden. Twee van hen komen uit Koedijk, de andere twee hebben geen vaste woonplaats. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

EO