Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.40 uur

Caravancontrole

UTRECHT- De afdeling verkeer van het district Marco Polo heeft woensdag de jaarlijkse caravancontrole gehouden. Tijdens deze controle is gebleken dat de recreanten er dit jaar beter van af kwamen dan de afgelopen jaren. De controle werd gehouden op de Papendorpseweg.

In totaal werden er 143 combinaties gecontroleerd. 110 Combinaties waren in orde, een paar adviezen van de brandweer daar gelaten. Voor de volgende zaken zijn bekeuringen uitgeschreven: overbelading (9), rijden zonder rijbewijs E (3), kenteken niet zichtbaar (2) niet werkende remverlichting (6), niet werkende verlichting (2), niet tonen van rijbewijs (3) en 1 bekeuring voor het overtreden van de maximumsnelheid.

Rijden onder invloed
UTRECHT- Donderdag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. Een 46-jarige man uit Wijk bij Duurstede werd omstreeks 01.30 uur aangehouden op de Catharijnesingel.

Agenten zagen de man slingerend autorijden en besloten hem te controleren. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 530 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Motorrijder ernstig gewond

UTRECHT- Woensdag is een man ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn motor een ongeluk kreeg. Omstreeks 01.40 uur reed een 33-jarige motorrijder uit Houten over de Waterlinieweg in de richting van Laagraven.

Hij botste door nog onbekende oorzaak met zijn motor tegen de vangrail aan de linkerzijde van de rijbaan. Hij werd van zijn motor afgeslingerd en klapte tegen een bewegwijzeringsbord aan. De motorrijder bleek hersenletsel, handletsel en een verbrijzeld been te hebben opgelopen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Botsende alcomobilist
UTRECHT- Agenten werden woensdag gestuurd naar de Kardinaal de Jongweg waar een auto zou rijden met een forse schade en een lekke band. Ze troffen het voertuig aan op de genoemde straat, de bestuurder en inzittende zaten in het gras van de middenberm. Het voertuig was aan de voorzijde flink beschadigd.

De agenten kregen de indruk dat de auto tegen de vangrail was aangereden. De 22-jarige inzittende uit Nieuwegein verklaarde spontaan aan de agenten dat er gelukkig niemand geraakt is. De 30-jarige bestuurder uit Nieuwegein verklaarde een stoeprand te hebben geraakt. Bij de man werd een alcoholtest afgenomen en hij bleek gedronken te hebben (715 ug/l). Het rijbewijs van de man is ingenomen. Na verhoor en onderzoek van de politie bleek dat het ongeluk plaats moest hebben gevonden op de Waterlinieweg ten hoogte van de oprit naar de Rijksweg A28. Daar was de vangrail aan de linker en rechterzijde van de weg beschadigd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Invalidenwagen botst op kinderwagen

UTRECHT- Woensdag vond een botsing plaatst tussen een invalidenwagen en een kinderwagen. Een 83-jarige man uit Utrecht reed in zijn invalidenwagen over het trottoir van de Zamenhofdreef. Voor hem liep een 20-jarige vrouw uit Utrecht met een 10 maanden oude baby in de kinderwagen. Op een gegeven moment gaf de man met zijn wagen gas in plaats van de gashendel los te laten. Hierdoor ontstond een aanrijding. De baby viel uit de kinderwagen, evenals de bejaarde man uit zijn invalidenwagen. Na controle in het ziekenhuis bleek dat de baby geen letsel had, de man liep ook geen letsel op. Beide wagens bleven onbeschadigd.

Wildplasser
UTRECHT- Op de Leidseveertunnel is een man aangehouden na belediging. Omstreeks 16.15 uur liepen agenten op het Smakkelaarsveld waar een 27-jarige man uit Utrecht tegen een muur aan het plassen was. Na het aanspreken van de man werd hij opstandig en begon hij de agenten te beledigen. De man werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Truiendief

PLAATS- Woensdag werd een man aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 17.50 uur werd een 42-jarige man uit Rotterdam aangehouden in een winkel aan de St. Jacobsstraat. De man wilde de winkel verlaten zonder twee truien af te rekenen en beveiligingspersoneel zag dit. De man werd staande gehouden en na enig verzet overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Dolgedraaide man
UTRECHT- Woensdagavond werd een man aangehouden voor mishandeling.

Agenten stonden rond 21.00 uur op het Vredenburg toen ze zagen dat ter hoogte van het muziekcentrum een vrouw werd afgetuigd. Ze renden erheen, waar ze trachtten een man van de vrouw weg te halen. Daar de man zwaar onder invloed was van alcohol en/of drugs koste dit enige moeite. De man richtte plots zijn woede tot één van de agenten en gaf hem vol een klap in het gezicht. Een andere agent heeft de man vervolgens met zijn wapenstok op afstand gehouden.

Omdat de man bleef schreeuwen, slaan en schoppen, werden meerdere eenheden opgeroepen, waaronder de hondenbrigade. De 30-jarige man uit Utrecht is uiteindelijk aan handen en voeten geboeid en ingesloten op het politiebureau.