Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 29-05-2003 Mediaberichten donderdag 29 mei (10.45 uur)

Vrouw door ex-man mishandeld

KONINGSBOSCH Bij een ruzie in een woning is woensdagavond rond acht uur een 46-jarige vrouw uit Koningsbosch geslagen en met een mes gestoken. Verdachte is haar 46-jarige ex-man, die er na de mishandeling vandoor ging. De vrouw is met een bloeduitstorting en snijwonden aan het hoofd naar het ziekenhuis in Roermond gebracht, waar ze op de Eerste Hulp kon worden behandeld. De politie heeft inmiddels technisch onderzoek in de woning gedaan en een opsporingsbevel uitgevaardigd voor de man.

Man aangehouden na bedreiging

WEERT De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 41-jarige man uit Weert aangehouden op verdenking van bedreiging met openlijk geweld. De man had eerder op de woensdagavond na een ruzie met zijn vriendin, zowel zijn vriendin, de vriend van de dochter van zijn vriendin en diens ouders bedreigd met de dood. De vriendin, een 39-jarige vrouw uit Weert, heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. Omdat de man in het bezit is van een vuurwapen, werd de bedreiging zeer serieus genomen. De politie heeft de man rond 2.00 uur in zijn woning aangehouden. Daarbij is een revolver en een buks in beslag genomen.

Doorrijding na verkeersongeval

VENLO Na een verkeersongeval, woensdag rond half zes op de Spoorstraat, waarbij een 17-jarige bromfietster uit Venlo lichtgewond raakte, is de betrokken automobilist doorgereden. De bromfietster wilde in een bocht rechtdoor de Koninginnesingel in rijden, toen zij door de onbekende automobilist werd aangereden, die rechts uit de Dominicanenstraat kwam. De bromfietster kwam ten val en liep daarbij schaafwonden en een lichte hersenschudding op. De automobilist is daarop doorgereden. Hij reed in een kleine witte auto met Duits kenteken en volgens getuigen is de auto door de aanrijding beschadigd aan de rechterkoplamp.

Aanhouding na mishandeling

ROERMOND De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 26-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van mishandeling. De man was in een café in de Veldstraat en gaf volgens getuigen zonder enige aanleiding een kopstoot aan één van de bezoekers. Het slachtoffer, een 34-jarige man uit Posterholt, liep daarbij twee gebroken tanden op. De politie kon even later de verdachte in het café aanhouden. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld.

Dronken bromfietser aangehouden

VENRAY De politie heeft woensdagavond rond half tien op de Kempweg een 18-jarige man uit Boxmeer aangehouden, die zeer dronken op zijn bromfiets reed. Op het bureau gaf de ademanalyse een waarde van 980 ug/l. Dat is ruim vier maal de toegestane hoeveelheid, waarmee iemand nog aan het verkeer mag deelnemen (maximum is 220 ug/l). De man kreeg een rijverbod voor 15 uur. Bovendien bleek de man niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat en een bromfietsrijbewijs. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld.