Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 29-05-2003
1e persbericht van donderdag 29 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven/Geldrop: Vier aanhoudingen na inbraak in pompstation In een woning aan de Bessenvlinderstraat zijn donderdagochtend rond 5.30 uur vier mannen aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze rond 4.00 uur hebben ingebroken in een pompstation aan de Eisenhowerlaan. Een ruit van de zaak werd ingegooid, waarna een hoeveelheid sigaretten werd buitgemaakt. Een getuige had de mannen kort daarna met een grote zak de woning zien binnengaan en de politie gebeld. In de woning vonden agenten een hoeveelheid sigaretten. Daarop zijn de mannen (twee uit Tilburg van 18 en 19 jaar oud en twee uit Eindhoven van 19 en 24 jaar oud) aangehouden. Ze zitten nog vast voor nader onderzoek. Er wordt ook onderzocht of de mannen betrokken zijn geweest bij een soortgelijke inbraak in een pompstation aan de Eindhovenseweg in Geldrop. Daar werd donderdagochtend rond 3.30 uur een raam ingegooid, waarna een hoeveelheid sigaretten werd weggehaald.

Eindhoven: Man gewond bij steekpartij
Een man van 26 jaar uit Eindhoven is donderdagochtend gewond geraakt bij een steekpartij. Hij werd rond 1.00 uur door de politie op de grond aangetroffen op de Jacobus Deckersstraat met steekwonden in zijn zij. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. De toedracht van de steekpartij is nog onduidelijk en wordt onderzocht. Er is nog niemand aangehouden.

Eindhoven: Scholier mishandeld
Een jongen van 15 jaar uit Eindhoven is donderdagochtend rond 1.45 uur door twee leeftijdsgenoten mishandeld. Dat gebeurde na een schoolfeest. Op het Stationsplein werd hij enkele malen op zijn gezicht geslagen en tegen zijn lichaam geschopt. Hierdoor viel hij ook tegen een muurtje aan, waardoor hij een gat in zijn hoofd opliep. Daaraan is hij in het ziekenhuis geholpen. De twee daders, een jongen van 16 jaar uit Den Bosch en een jongen van 17 jaar uit Esch, zijn door de politie aangehouden. Na verhoor zijn ze weer heengezonden; er wordt tegen hen een dossier opgemaakt voor mishandeling.

Eindhoven: Aanhouding na kopstoot
Een jongen van 17 jaar uit Eindhoven is donderdagochtend rond 2.15 uur aangehouden. Hij zou in een horecazaak aan de Dommelstraat een medewerker van de zaak een kopstoot hebben gegeven. Dat gebeurde nadat de jongen door de medewerker apart was genomen na een vechtpartij in de zaak. De verdachte zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Man bedreigt echtgenote
Een man van 35 jaar zonder bekend woonadres is woensdagavond aangehouden nadat hij zijn vrouw met de dood had bedreigd. De man en de vrouw hebben relatieproblemen. Rond 20.30 uur kwam hij naar de woning van de vrouw in Woensel-Zuid en bedreigde haar. Ook dreigde hij met de auto tegen het huis aan te rijden. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau; hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Mannen met inbrekerstuig opgepakt
Donderdagochtend rond 4.30 uur zijn een man van 26 jaar uit Mierlo en een man van 23 jaar uit Helmond aangehouden op het Stationsplein. Agenten zagen de mannen lopen en vertrouwden het niet. Toen ze een kijkje gingen nemen, lag het duo verstopt achter een auto. De mannen bleken inbrekersgereedschap bij zich te hebben, waarop ze werden aangehouden. Ze zitten nog vast voor nader onderzoek.

Waalre: Verdachten winkelinbraak aangehouden
Na een inbraak in een winkel aan Den Hof zijn donderdagochtend drie verdachten aangehouden. Het gaat om een man van 36 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, een man van 33 jaar zonder bekend woonadres, en een vrouw van 20 jaar uit Deurne. Ze zouden rond 3.15 uur een raam van de winkel hebben vernield, waarna ze spullen hadden weggehaald. Een getuige had dat gezien en was achter de verdachten aangegaan. Die gooiden daarop de buit weg. De politie heeft de verdachten rond 3.45 uur op de Willibrorduslaan kunnen aanhouden op aanwijzingen van de getuige. De twee mannen en de vrouw zitten nog vast voor nader onderzoek.

Son: Geld weg na inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de straat 8900 is een nog onbekende hoeveelheid geld weggehaald. De inbraak werd donderdagochtend rond 4.00 uur ontdekt. De voordeur van het pand is opengebroken, waarna het gebouw is doorzocht.

Son: Rijbewijs kwijt
Van een man van 21 jaar uit Eindhoven is woensdagavond rond 20.45 uur zijn rijbewijs ingenomen. De man werd op de straat 6000 betrapt tijdens een snelheidscontrole. Hij reed 118 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Son: Autodief aangehouden
Een man van 41 jaar uit Eindhoven is donderdagochtend rond 2.45 uur aangehouden. Hij zat in een auto, die stilstond voor het stoplicht van de kruising Verlengde Kennedylaan/A50. Een politiesurveillance, die daar langskwam, vond dat de man zich verdacht gedroeg. De agenten namen een kijkje, en zagen dat het portierslot van de auto was opengebroken en dat het contact was doorverbonden. De man is meegenomen naar het bureau; hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Bergeijk: Winkelinbraak
Donderdagochtend rond 4.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Elsenhof. Een getuige hoorde glasgerinkel en ging kijken. De ruit van de voordeur was ingeslagen. De getuige zag nog juist een man uit de zaak wegvluchten. Hij is spoorloos verdwenen. Er is een kastje weggehaald, met daarin onder meer een rekenmachine en een agenda.

Asten: Jongen rijdt op gestolen brommer
Een jongen van 17 jaar uit Breda is woensdagavond rond 21.15 uur aangehouden. Agenten zagen hem op een brommer rijden op de N279. Omdat dat verboden is, werd de jongen aangehouden. Uit onderzoek bleek de brommer onlangs gestolen te zijn in Boxtel. De jongen is meegenomen naar bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.