Politie Midden- en West Brabant

Melissa Raats (16) weer terecht

Bergen op Zoom, donderdag 29 mei 2003

De 16-jarige Melissa Raats uit Bergen op Zoom, die sinds zondag jl. werd vermist, heeft zich woensdag in de loop van de avond gemeld bij de politie. De politie heeft het meisje in de nacht van dinsdag op woensdag telefonisch kunnen overtuigen van het feit dat zij, vanaf haar verblijfplaats in het buitenland, onmiddellijk terug moest komen naar Nederland. Mede naar aanleiding van de uitvoerige aandacht, die de verdwijning van het meisje in de media kreeg, meldden zich dinsdagavond enkele personen, die meer konden vertellen over de verdwijning van het meisje. De politie heeft deze mensen nog dinsdagnacht bezocht en hen dringend verzocht er zorg voor te dragen dat Melissa contact met de politie op zou nemen. Gisterenavond laat werden Melissa en een 28-jarige man door de politie opgehaald op de luchthaven Schiphol.

Melissa heeft inmiddels tegenover de politie verklaard samen met een 28-jarige vriend uit Vlissingen volledig vrijwillig te zijn vertrokken naar het buitenland. De 28-jarige man, die haar begeleidde, is direct door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van het onttrekken van een minderjarige aan het gezag, dat strafbaar is gesteld in het Wetboek van Strafrecht.

Zowel Melissa als de vriend zijn gisterenavond direct na hun reis kort gehoord door de politie. De politie verwacht dat de komende dagen uit de verhoren een duidelijker beeld naar voren zal komen met betrekking tot hun motivatie voor de verdwijning, alsmede de wijze waarop deze tot stand is gekomen.

Melissa is na afloop overgebracht naar een lokatie in Bergen op Zoom, waar zij tijdelijk zal worden opgevangen. De 28-jarige man zit vast in het cellencomplex van de politie in Bergen op Zoom. Het politieteam, dat de afgelopen dagen heel intensief met 12 personen vrijwel dag en nacht aan de zaak heeft gewerkt, is na de verklaring van Melissa teruggebracht tot 2 personen.

Bron: Manon Ostendorf