Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 29-05-2003 Regiopolitie Limburg Zuid (JvK)
persberichten regionaal

Sittard, inbraak
Door een bovenlicht aan de achterzijde te forceren zag een onbekende woensdag kans om in te breken in een woning aan de Saturnusstraat. De wwonkamer werd doorzocht en voor zover was na te gaan bleek enkel een spelcomputer te zijn gestolen.

Buchten, bedrijfsinbraak
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf Aan de Laadhaven in Buchten, dat handelt in auto onderdelen. Met grof geweld werd toegang verschaft tot de bedrijfsruimte. Uit de winkelvoorraad werden enkele sets aluminium velgen en een aantal uitlaten gestolen.

Maastricht, bromfietser breekt enkel
Een 16-jarige jongen uit Maastricht brak woensdagmiddag omstreeks 16.5 uur zijn enkel bij een aanrijding op de Grimbeertstraat in zijn woonplaats. Hij reed met zijn brommer over genoemde straat en werd daar aangereden door een afslaande personenauto waarvan de bestuurster verklaarde hem niet te hebben gezien. De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht maar kon na behandeling weer naar huis.

Een 16-jarige meisje uit Maastricht liep een flinke hoofdwond op toen ze met haar fiets de Javastraat wilde oversteken ter hoogte van de Planetenhof. Een over de Javastraat rijdende automobiliste zag dit te laat en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Ook het gewonde meisje werd in het ziekenhuis behandeld en kon daarna naar huis.

Maastricht, verboden wapenbezit
Afgelopen nacht trof de politie op de Boschstraat in Maastricht in een auto met een Frans kenteken een namaak vuurwapen aan dat niet van echt te onderscheiden was en dus geschikt was om iemand mee te bedreigen. De 19-jarige uit Metz afkomstige eigenaar van het tuig verklaarde dat het zijn speelgoed was. De man werd aangehouden en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Het wapen werd in beslag genomen

Een 19-jarige Duitser uit Hohengeren onderging hetzelfde lot toen tijdens een controle van zijn auto op de Wilhelminakade een metalen wapenstok werd aangetroffen waarvan hij verklaarde dat deze ter verdediging van hem in de auto lag.

Heerlen, inbraak sportcomplex
In de loop van woensdag werd ingebroken in het gebouw van voetbalvereniging NEC 92 aan de Varenbeukerweg. Een rolluik werd vernield en een ruit werd ingeslagen om binnen te komen. Uit het gtebouw verdween een net met daarin 10 witte lederen ballen met logo van de vereniging, enkele flesjes energy-drink en een acculamp.

Heerlen, inbraak in growshop
Afgelopen nacht werd ingebroken in een aan de Wijngaardsweg gevestigde growshop. Een toegangsdeur werd vernield om binnen te komen. In de winkelruimte waren meerdere glazen vitrinekasten vernield en werd een aanzienlijke ravage aangericht. Hierdoor kon nog niet worden aangegeven wat er werd gestolen.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Zeswegenlaan. De voordeur werd geforceerd om binnen te komen. De hele woning bleek te zijn doorzocht. Voor zover de bewoonster kon nagaan bleek audioapparatuur te zijn gestolen.