Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 29 mei 2003 (Hemelvaartsdag)

Groningen: politie zoekt getuigen van steekpartij Albert Heijn De politie wil in contact komen met mensen, die vrijdag 23 mei 2003, omstreeks 16.00 uur getuige zijn geweest van de vecht- en steekpartij in de Albert Heijn op het Floresplein. De politie is met name opzoek naar een man, die bij de informatiebalie staat en dus in de winkel bij de uitgang door een blonde vrouwelijke AH-werkneemster werd geholpen. Het betreft een man van middelbare leeftijd met kort krullend donker haar, die een donkere jas droeg. Deze man stond op het moment van de steekpartij, omstreeks 16.00 uur bij deze informatiebalie. Tijdens de vechtpartij komt er nog een man de supermarkt binnen, die blijft staan bij de vechtpartij. Deze man heeft ook een zwarte jas aan en heeft vermoedelijk lichtgekleurd haar. Mensen die iets gezien hebben, met name de twee mannen die in dit bericht summier beschreven staan, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Groningen: bromfietscontrole
De politie heeft vrijdagmiddag op verschillende plaatsen in de oostelijke stadswijken een bromfietscontrole uitgevoerd. In totaal werden 35 brommers gecontroleerd. Daarvan bleken er slechts zes helemaal in orde te zijn. Achttien brommers bleken een te groot motorvermogen te hebben waardoor de zogenaamde constructie snelheid te hoog is. Vijf brommers bleken niet verzekerd en drie bestuurders droegen geen helm. Aan de overige bromfietsen werden meerdere technische gebreken geconstateerd zoals defecte remmen en speling op de stuurinrichting en het niet voeren van de verplichte oranje of gele plaat. Een bromfietsbestuurder kreeg een boete voor gevaarlijk rijgedrag. Hij maakte onder het oog van politiemensen een zogenaamde wheely,

Groningen: dronken man aangehouden
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie vrijdagmiddag aan het Floresplein in Groningen een 48-jarige man uit Groningen aangehouden. De man lag op de grond met lichte verwondingen aan het gezicht. Hij werd door ambulancepersoneel behandeld maar bleek niet op zijn benen te kunnen staan. De man is daarop naar het politiebureau gebracht en ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Groningen: slagboom landt op auto
Op de Borgbrug in Groningen raakte vrijdagmiddag de auto van een 46-jarige vrouw uit Harkstede beschadigd door een dalende slagboom. De vrouw reed in een lange rij autos de brug op en kwam net ter hoogte van de slagbomen stil te staan. Ze kon niet meer voor of achteruit. Direct daarop moest de brug omhoog voor een naderend schip. De brugbedienaar liet daarvoor alvast de slagbomen dalen. Eén daarvan landde op de auto van de vrouw en vernielde de achterruit. De politie stelt een onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Groningen: aanhouding na ruzie
Aan Loopplank in Groningen heeft de politie vrijdagavond een 41-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was betrokken bij een ruzie tussen bewoners van twee woningen. De verdachte uitte bedreiging, gooide met stenen en sloeg met een schep tegen de ruiten en een deur van het huis. Politiemensen wisten de gemoederen te sussen en hielden de verdachte aan. Hij verzette zich tegen de aanhouding en kon na gebruik van pepperspray worden ingerekend. Hij is naar het bureau gebracht en ingesloten. Een groep van zes mannen probeerde de aanhouding van de verdachte te verkomen. Ze belaagden de agenten en moesten ook met behulp van het gebruik van pepperspray op afstand worden gehouden. Van hen is niemand aangehouden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging.

Groningen: seksshop overvallen
Twee nog onbekende mannen hebben vrijdagavond de beheerder van een seksshop aan de Folkingestraat in Groningen overvallen. De man was alleen in de zaak toen twee mannen aan zijn balie verschenen. Eén van hen dreigde met vermoedelijk een vuurwapen en eiste geld. Daarop heeft de beheerder enkele honderden euros aan de overvallers afgegeven. Die verdwenen daarop. De politie onderzoekt de overval.

Groningen: gevallen vrouw
Een 55-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een val met haar fiets. De vrouw reed ter hoogte van de spoorwegovergang aan de Paterswoldseweg toen ze met een trapper van haar fiets een trottoirband raakte. Ze kwam te vallen en is met vermoedelijk een beenbreuk naar een ziekenhuis gebracht.

Haren: hond bijt meisje
Een zeventienjarig meisje uit Haren is vrijdagavond gebeten door de hond van haar ouders bij de ouderlijke woning aan de Spijkerboor in Haren. Het slachtoffer werd gebeten in een arm en een been. Ze moest in een ziekenhuis worden behandeld. Ook de 46-jarige vader van het meisje werd door de hond gebeten toen hij zijn dochter te hulp kwam. De hond is inmiddels afgemaakt.

Zevenhuizen: gordelcontrole
Aan het Hoofddiep in Zevenhuizen heeft de politie vrijdagmiddag een controle op het dragen van autogordels gehouden. Er werden 55 autos gecontroleerd. Zeven mensen kregen een boete van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Kiel Windeweer: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding Op de Zuidlaarderweg tussen Kiel Windeweer en De Groeve heeft de politie vrijdagavond het rijbewijs van een 28-jarige motorrijder uit Hoogezand ingevorderd. De man reed in de richting van Zuidlaren en haalde een auto in. Daarna bleef hij met hoge snelheid doorrijden. In de bebouwde kom van De Groeve werd zijn snelheid op 109 km per uur gemeten terwijl daar 50 is toegestaan. De motorrijder werd staande gehouden en kreeg een bekeuring voor te hard rijden. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)