Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg (29/5)

TILBURG, donderdag 29 mei 2003

Winkelen zonder te betalen
TILBURG: Op woensdag 28 mei 2003, om 15.15 uur werd in een winkel aan de Heuvel te Tilburg een 43-jarige Tilburgse aangehouden vanwege winkeldiefstal. De vrouw stal huishoudelijke artikelen met een waarde van 16,50. Het personeel van de winkel zag het gebeuren. Toen de verdachte in de gaten kreeg dat ze betrapt was, raakte ze in paniek en verstopte de tas in de winkel. Het winkelpersoneel arresteerde de vrouw en droeg haar meteen over aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Na verhoor en betaling van een boete van 140,- is de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Vrouw betrapt bij het plegen van winkeldiefstal
TILBURG: Op woensdag 28 mei 2003, om 16.00 uur werd in een winkel aan het Wagnerplein te Tilburg een 57-jarige Tilburgse aangehouden voor diefstal van twee oogpotloodjes. De vrouw verliet de winkel terwijl ze de niet betaalde goederen in haar tas had zitten. De vrouw werd buiten de winkel aangehouden door het personeel en vervolgens overgedragen aan de politie. De politie nam de verdachte mee naar het politiebureau. Na verhoor en betaling van een boete van 140 Euro is zij in vrijheid gesteld.

Politie grijpt fietsendief in zijn kraag
TILBURG: Op woensdag 28 mei 2003, om 16.10 uur zagen surveillerende agenten, dat een manspersoon bij de fietsenstalling aan de Spoorlaan te Tilburg met een hamer het slot van een fiets aan het openbreken was. De man bleek een 40 jarige Tilburger te zijn, die bezig was een fiets te stelen. De man moest mee naar het politiebureau. Hij is daar verhoord en kreeg een dagvaarding uitgereikt. Na zijn aanhouding is de man voorzien van een dagvaarding weer in vrijheid gesteld. De eigenaar van de fiets heeft zich nog niet gemeld bij de politie. Het ging om een bruine damesfiets van het merk Cambridge.

Inbrekers betrapt bij het stelen van snoep
TILBURG: De politie arresteerde op donderdag 29 mei 2003, om 06.00 uur twee inbrekers. Zij konden na een melding worden aangehouden voor een inbraak in de kiosk in de stationshal van het Station aan de Spoorlaan te Tilburg. Het gaat om een 17-jarig meisje uit Delft en een 18-jarige Rotterdammer. Men was de kiosk ingekomen door verbreking van het rolluik. De buit bestaande uit een grote hoeveelheid snoepgoed, die namelijk werd bij beide personen aangetroffen. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: Jeroen Steenmeijer