Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (29/5)

OOSTERHOUT, donderdag 29 mei 2003

Auto botst tegen boom: twee gewonden
SLEEUWIJK: Een 18-jarige automobilist uit Werkendam raakte woensdag 28 mei rond 20.00 uur de macht over het stuur kwijt. De man en zijn passagier zijn overgebracht naar het Beatrix-ziekenhuis te Gorinchem. Ze liepen hoofdwonden op bij het ongeval. De auto was, nadat de bestuurder de macht over het stuur was verloren, op de Kooikamp tegen een boom tot stilstand gekomen. De politie onderzoekt de exacte toedracht van dit ongeval. De identiteit van de passagier is op dit moment nog niet bekend bij de politie.

Vrouwen stelen geld uit kassa
DONGEN: De politie onderzoekt een diefstal die woensdagmiddag 28 mei gepleegd werd bij een tuincentrum in Dongen. De diefstal is vermoedelijk gepleegd door drie vrouwen. De winkelbediende werd afgeleid doordat een van de vrouwen een aantal onduidelijke vragen stelde in een van de kassen. Hierdoor had winkelbediende een periode geen zicht op de ingang en de kassa. In een onbewaakt ogenblik hebben de andere twee kennelijk kans gezien om een geldbedrag van 225,- uit de kassa te stelen.

Inbraak in bedrijf
RIJEN: Op woensdag 28 mei is er ingebroken in een bedrijf aan de Stedenbaan in Rijen. De nog onbekende dader verschafte zich de toegang tot het bedrijf door een ruit in te slaan. Uit het kantoor zijn een computer en een beeldscherm weggenomen. De inbraak is gepleegd omstreeks 23.45 uur.

1319 autos passeren snelheidscontrole: 47 bekeuringen

GEMEENTE DRIMMELEN: De politie heeft woensdag 28 mei de gehele dag snelheidscontroles gehouden in de gemeente Drimmelen. De controles worden gehouden naar aanleiding van een contract dat de gemeente Drimmelen sloot met de politie.
MADE: Op de Zuideindsestraat controleerde de politie van 631 passerende voertuigen de snelheid. Daarvan reden 20 automobilisten te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg67 km/u terwijl daar maximaal 50 km/u is toegestaan. Bijzonderheid was dat twee bromfietsbestuurder een bekeuring kregen voor snelheden van 58 en 60 km/u. HOOGE ZWALUWE: Op de Spoorstraat werden 272 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 40 in overtreding Hoogst gemeten snelheid 53 km/u daar waar 30 km/u is toegestaan. Een bromfietser ging op de bon voor de snelheid van 41 km/u.
TERHEIJDEN: Op de Zeggelaan werden 416 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er zeven in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/u, daar waar 50 km/u is toegestaan.

Politie houdt verkeerscontrole
LAGE ZWALUWE: Op woensdag 28 mei heeft er op de Oude weg een algemene verkeerscontrole plaats gevonden. Twee bestuurders kregen een bon van 40,- voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden met een niet gekeurd voertuig. De controle vond plaats in het kader van verscherpt verkeerstoezicht dat al eerder via de media is aangekondigd.

Inbraak in horecagelegenheid
WAALWIJK. De politie heeft een aangifte opgenomen van een inbraak in een horecagelegenheid aan de Vijverlaan. De nog onbekende dader heeft toegang verkregen tot het pand door een ruit te vernielen. Uit de zaak werd een onbekend gebleven geldbedrag weggenomen. Deze inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen woensdag 28 mei 2003 om 02.00 uur en woensdag 28 mei 2003 om 07.20 uur.

Bron: Jeroen Steenmeijer