Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Achterhoek
Nadere informatie:
Politievoorlichter Henk van Elteren
bereikbaar via 0900-8844


DATUM : 29 mei 2003

Politieteam : Ruurlo
Feit : insluiping in woning
Datum/tijd : 28 mei 2003, 15.10 uur
Plaats/straat : Borculoseweg in Ruurlo
Omschrijving
Een 74 jarige inwoonster van Ruurlo werd toen zij in haar tuin aan het werk was aangesproken door twee mannen. Met een smoes (even naar het toilet en wat water drinken) probeerden zij haar woning binnen te komen. De vrouw stuurde beide mannen weg. Even later kwamen zij terug en werd zij door een van de twee aan de praat gehouden. De andere wist ongemerkt in de woning binnen te komen. Toen de vrouw op de bovenverdieping van haar woning iets hoorde en zij dit niet vertrouwde sloot zij de deuren af. De man die de woning aan het doorzoeken was moest noodgedwongen uit de een raam van de eerste verdieping naar beneden springen. Beide mannen ontkwamen op een scooter. De buit bedroeg een geldbedrag van E 47,=. Signalement van de daders: buitenlandse types, zuideuropees uiterlijk, leeftijd ca. 20 jaar, lengte 1.80 en 1.60 m. lang.

Politieteam : Groenlo
Feit : diefstal uit kleedruimte
Datum/tijd : 28 mei 2003, 16.26 uur
Plaats/straat : Den Sliem in Groenlo
Omschrijving
Uit de kleedruimte van een bedrijf aan den Sliem is door onbekenden kleding, sierraden en sleutels ontvreemd. Het totaal bedrag van de ontvreemding bedraagt ca. E 2.500,=. De politie stelt een onderzoek in.

Politieteam : Borculo
Feit : vernieling
Datum/tijd : 25 mei 2003, om 17.30 uur
Plaats/straat : Marktstraat in Borculo
Omschrijving
Van een bewakingscamera die aan de achterzijde van het gemeentehuis in Borculo is bevestigd, is de armsteun vernield. Dankzij de video-opnamen van het vernielde apparaat is er een signalement van vier personen beschikbaar. De politie analyseert de banden en heeft goede hoop aan de hand hiervan de daders te kunnen achterhalen

Politieteam : Ulft
Feit : onopvallende motorsurveillance
Plaats/straat : Ulft
Omschrijving
Tijdens de politiesurveillance met een onopvallende motorfiets zijn verschillende verkeersovertreders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren o.a. rijden door rood licht, snelheidsovertredingen en 6x telefoneren tijdens het rijden.



---- --