Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda (29/05)

Donderdag, 29 mei 2003

Fietser gewond na niet verlenen voorrang
BREDA Woensdagmiddag rond 18.55 uur is op de kruising Baronielaan/Burg. Kerstenslaan een 72-jarige fietser uit Breda licht gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De man reed op zijn racefiets over het fietspad aan de Duivelsbruglaan, in de richting van de Willem van Oranjelaan. Op de genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan een 30-jarige bestuurder uit Ulvenhout die met zijn auto van rechts uit de Baronielaan kwam. De bejaarde fietser liep bij de aanrijding schaafwonden op en werd licht gewond aan zijn schouder. Hij is met de ambulance naar het Amphiaziekenhuis, locatie Langendijk, vervoerd. Na behandeling mocht hij het ziekenhuis weer verlaten.

Poging tot inbraak
BREDA Bij een woning aan de Grote Dijk probeerden inbrekers tevergeefs een schuifpui open te breken.

Diefstal uit woning
BREDA Donderdagochtend werd rond 3.47 uur ingebroken bij een woning aan de Nicoline Swygmanstraat. Hierbij werden onder andere een home cinemaset, personal computer, laptop, digitale camera, twee digitale videocameras, DVD-speler en een mengpaneel ontvreemd.

Auto gestolen na woninginbraak
BREDA In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 mei werd in een woning aan de Kolfbaanstraat ingebroken. Bij de inbraak werden, naast een portemonnee met inhoud, drie horloges en een mobiele telefoon, en de huis- en autosleutels buitgemaakt. De bijbehorende auto, een groene Alfa Romeo met het kenteken DV-DR-31 werd daarop gestolen.

Gokkasten opengebroken bij inbraken
BREDA Donderdagnacht werd rond 2.55 uur ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Ulvenhoutselaan. Men wist binnen te komen door een nooddeur te forceren. Binnen werd een gokkast opengebroken om de buizen met muntgeld mee te kunnen nemen. Het bedrag is nog onbekend.
RIJSBERGEN Bij een horecagelegenheid aan de St. Bavostraat werd donderdagnacht ingebroken. Ook hier werd de gokkast opengebroken en ontdaan van het aanwezige kleingeld. De schade ligt tussen de 200 en 500 euro.

Baldadigheid levert spoor van vernielingen op
ZUNDERT/WERNHOUT In de nacht van woensdag op donderdag werden de volgende vernielingen gepleegd, met name richting Wernhout: Op de Bredaseweg in Zundert werden drie complete vrachtwagenwielen op de Parallelweg gegooid;
er werd een bushaltepaal omgebogen, een verkeersbord ontvreemd (inrijden toegestaan); verschillende witte bermpaaltjes uitgetrokken en her en der weggegooid; ter hoogte van huisnummer 21 een grote witte siersteen op parallelweg gegooid; bij verschillende geparkeerde autos langs de Bredaseweg ruitenwissers omhoog gezet/verbogen; bij rotonde aan Hofdreef vier vlaggenmasten volledig uit de grond getrokken; een verkeerspaal uit de grond; op de hoek Willem Passtoorsstraat/Bredaseweg werd een paal met geel omleidingsbord in plantsoen aangetroffen;
Op de Molenstraat in Zundert werden bij een supermarkt op een na alle reklamezuilen opengemaakt waarbij inhoud op de weg werd gegooid; Op de Wernhoutseweg in Wernhout werden de vier vlaggen van de Hofdreef teruggevonden; ook werd hier bij twee autos de spiegels scheefgetrokken.

Gezellige drukte bij Jazzfestival
BREDA In het centrum van Breda verloopt het Jazzfestival tot nu toe prima. Het is een gezellige drukte, de terrassen zitten bomvol. Er zijn geen noemenswaardige incidenten.

Bron: Manon Erkens