Korps: Limburg-Noord, plaats: venlo 29-05-2003
Mediaberichten donderdag 29 mei (17.45 uur, laatste)

Inbraak in winkel vermoedelijk in verband met eerdere ramkraken

OTTERSUM De afgelopen nacht rond één uur kreeg de politie melding van een inbraak in een winkel aan de Kleefseweg in Venvelderheide. Ter plaatste bleek dat een rolluik was geforceerd en dat de daders er met enkele sloffen sigaretten en de kassa vandoor waren gegaan. De eigenaresse, gewekt door het winkelalarm, was er getuige van dat onbekende mannen wegreden in een donkere auto, vermoedelijk een BMW. Ze reden richting Gennep. De mannen droegen donkere kleding en hadden bivakmutsen op.

Twee dagen eerder, in de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks 2.00 uur, was er een vergelijkbare ramkraak bij een supermarkt aan de Gochsedijk in Siebengewald, waarbij een viertal personen met bivakmutsen op waren gesignaleerd. Daarbij werd voor enkele honderden euros aan goederen buit gemaakt en veel schade aangericht in de winkel. Een week eerder (21 mei) was ook al op dezelfde wijze ingebroken in deze supermarkt. Toen werden er sigaretten gestolen.

Vorige week vrijdag (23 mei) maakte de politie al melding van een ramkraak op een winkel bij een tankstation aan de Gochsedijk in Siebengewald. Ook daar werden toen om vier uur s nachts sigaretten buit gemaakt. De politie vermoedt dat één bende verantwoordelijk is voor deze ramkraken in de grensstreek. De bende is vermoedelijk vooral uit op sigaretten.

Man aangehouden na vernielingen

VENRAY De politie heeft woensdagavond op de Langstraat een 23-jarige man uit Den Bosch aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. De man had zonder enige aanleiding de spiegels van twee autos getrapt, die op een parkeerplaats langs het Gouden Leeuwpad stonden. Op aanwijzing van één van de eigenaars, kon de politie de verdachte even later aanhouden op de Langstraat. De man verklaarde boos te zijn omdat een vriend van hem eerder die avond was aangehouden vanwege het rijden onder invloed op een bromfiets (zie eerder persbericht). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De zaak zal worden afgehandeld via snelrecht.

Gewonde bij ongeluk

YSSELSTEYN Bij een verkeersongeval op de Middenpeelweg om één uur donderdagmiddag is een 49-jarige man uit Maasbree gewond geraakt. Hij werd ter hoogte van Toverland ingehaald door een 19-jarige automobilist uit Ysselsteyn, op het moment dat hij linksaf wilde slaan de Helenaveense weg op. De achteropkomende automobilist uit Ysselsteyn was in de veronderstelling dat de man rechtsaf wilde slaan richting Toverland en gewoon in kon halen. Hij raakte de man echter vol in de flank aan de bestuurderskant. Beide autos raakten in de sloot. De man uit Maasbree moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Venlo gebracht. De 19-jarige man uit Ysselsteyn mankeerde niets. Zijn jongere broertje moest even voor observatie naar de Eerste Hulp, maar kwam er met de schrik van af.