Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 29-05-2003 3e persbericht van donderdag 29 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Kampioensfeest PSV rustig verlopen
Het kampioensfeest van PSV in Eindhoven is donderdag rustig verlopen. Er werden tot 22.00 uur in totaal 10 mensen aangehouden. Dat gebeurde vanwege baldadigheid, vernielingen en vechtpartijtjes. Ze zijn via een snelrechtprocedure berecht. Naar schatting hebben enkele tienduizenden mensen het kampioensfeest in het centrum van de stad bijgewoond. Tijdens de huldiging waren er ongeveer 30-duizend mensen op en rond het Stadhuisplein. De politie heeft rond de festiviteiten ruim 300 mensen ingezet. Vanwege het warme weer heeft de brandweer voor de afkoeling het publiek geregeld met water besproeid. De supporters hebben zich prima gedragen. De politie heeft uitstekend samengewerkt met de partners die de festiviteiten hebben georganiseerd.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling taxichauffeur Een man van 31 uit Eindhoven is donderdag rond 17.15 uur aangehouden omdat hij een taxichauffeur zou hebben geslagen. Dat gebeurde in een horecazaak aan de Geldropseweg. De man had daar een taxi besteld. Toen de chauffeur de zaak binnenkwam om de klant op te halen, kregen ze een woordenwisseling. Plotseling werd de chauffeur twee keer door de man op zijn gezicht geslagen. De chauffeur kon aan zijn belager ontkomen door de zaak via de achterdeur uit te vluchten. De verdachte werd door de gealarmeerde politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Kort voor de mishandeling van de taxichauffeur had de verdachte een rit gemaakt in een andere taxi. Die had hij verlaten zonder te betalen. De chauffeur van deze taxi was door de man bedreigd.

Mierlo: Helmondse fietser mishandeld
Een man van 59 jaar uit Helmond is donderdag rond 17.30 uur mishandeld door een onbekende bromfietser. Toen de man met zijn echtgenote over de Geldropseweg fietste, haalde de man op de bromfiets hen in. De bromfietser stopte vrijwel meteen, schold op het echtpaar en begon op de man in te slaan. Deze kreeg enkele klappen in zijn gezicht, waarna hij op de grond viel. Ook daar kreeg hij nog klappen tegen zijn hoofd. Vervolgens is de verdachte weer op de brommer gestapt en weggereden in de richting van Helmond. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht.

Helmond: Fietster gewond na aanrijding
Een meisje van 16 jaar uit Helmond is donderdag rond 18.00 uur gewond geraakt nadat ze op de Uiverlaan met haar fiets tegen een auto was gereden. Daarbij is ze door de achterruit geslagen en met verwondingen aan haar hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje was onder invloed van alcohol. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen.

Reusel: Dronken automobilist
Een man van 52 jaar uit Reusel is donderdag rond 19.00 uur aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Dat gebeurde op de Lensheuvel. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,00 te hebben, waarvoor hij een proces-verbaal kreeg.