Gemeente Utrecht

Foot Locker Street Experience© te Utrecht Regionale finale straatvoetbal, basketbal en streetdance

Donderdag 29 mei 2003 vindt voor sporthal Hoograven te Utrecht de regionale finale van de Foot Locker Street Experience© plaats. Hoograven zal omgetoverd worden tot een arena met de populaire straatsporten streetsoccer, basketball, streetdance, honkbal en American Football. Teams strijden via vrije inschrijvingen voor een felbegeerde finaleplaats.

De finale te Utrecht is onderdeel van een groots opgezet streetsports tour, die in totaal 10 steden aandoet. Iedereen tussen de 12 en 22 jaar uit Utrecht en omgeving kan zich inschrijven voor deze Street Experience. De wedstrijd begint om 10.00 uur en eindigt om circa 15.30 met het bekendmaken van de landelijke finalisten.

Meedoen?

Voor dit programma kunnen je je vooraf inschrijven bij de Foot Locker store te Utrecht. Deelname aan dit spectaculaire evenement is geheel gratis. Inschrijfformulieren dienen uiterlijk 19 mei binnen te zijn. Het aantal te plaatsen teams per sport is beperkt dus het is zaak je zo snel mogelijk in te schrijven want vol=vol! Je kunt je inschrijven bij de volgende Foot Locker winkels: Utrecht: Steenweg 66-68, Hilversum: Kerkstraat 76 en Amersfoort: Utrechtsestraat 4.

Vermaak voor iedereen

De straatsporten zijn sporten die vooral in de zomermaanden een grote populariteit genieten. Straatvoetbal wordt 4 tegen 4 gespeeld en zonder keeper. Deze aanpassingen ten opzichte van het traditionele voetbal maken het spel flitsend en snel waarbij veel doelpunten vallen. Het straatbasketbal wordt 3 tegen 3 gespeeld op één basket, deze aangepaste vorm van basketbal zorgt voor show, spektakel en amusement. De dans competitie staat elk jaar weer garant voor de nodige sfeer en enthousiasme bij deelnemers en publiek.

Extra activiteiten

De Foot Locker Street Experience© is meer dan een sporttoernooi alleen. De hele dag kunnen deelnemers én toeschouwers meedoen aan vele extra activiteiten. Niet alleen de competitiesporten zijn hierbij present maar ook verschillende honkbal en American Football activiteiten. Zo kan jong en oud zijn talent bewijzen bij bijvoorbeeld: de Buzz a Long basketball, de voetbal speedcheck, batting cage honkbal en vele andere activiteiten. Tevens wordt de gehele dag muziek verzorgd. De dag in Utrecht belooft dus een hele happening te worden waar spanning, amusement en spektakel in overvloed aanwezig is.

Landelijke finale

Aan het einde van de dag zal bekend zijn welke teams zich geplaatst hebben voor de landelijke finale. Deze vindt plaats op zaterdag 28 juni 2003 op het Schouwburgplein te Rotterdam.