Ingezonden persbericht


Persbericht

19 mei 2003

Donderdag 29 mei

Voorronde
5e editie van het Leids Festival van het Levenslied Dit jaar wordt voor de vijfde keer het Leids Festival van het Levenslied georganiseerd. De geboortestad van de Zangeres zonder Naam zal twee dagen in het teken staan van het levenslied. De voorronde wordt gehouden op 29 mei. Meer dan 25 acts strijden tijdens deze voorronde in 2 categorieën - "klassiekers" en "het nieuwe levenslied" - om een plaats in de finale die op 20 september in de Stadsgehoorzaal wordt gehouden.

Programma voorronde

Tijdens de voorronde op 29 mei zullen de volgende routes zijn gekozen: Old Stable, 't Keizertje, Barrera, De Tregter, De Uyl van Hoogland, De Waaghals, De Twee Spieghels, De Vergulde Kruik, Re-spons worden omgetoverd tot ware tempels van het levenslied. De artiesten zullen hier ieder gedurende 20 minuten hun levensliederen ten gehore brengen. De kroegen zullen weer bol staan van het lief en leed dat door de deelnemers bezongen wordt. Uiteraard zijn ook toeschouwers van harte welkom! Tijdens de voorronde zullen 12 finalisten worden uitgekozen door de deskundige jury. De finale vindt plaats op 20 september in de Stadsgehoorzaal.

Meer informatie

Meer weten over dit fantastische festival? Bel dan voor meer informatie met stichting Muziekfestivals Leiden, 071 - 5665607 of surf naar www.levenslied.nl.

Voor de pers,