Ingezonden persbericht


PERSBERICHTEN

Utrecht,

DE MIDDAGAUZEDIENSTEN IN HOOG CATHARIJNE GAAN DOOR! Nu om 12.05u.

Vanaf Beloken Pasen is het dagelijks gebed in de Pax Christi kapel van Hoog Catharijne onderbroken geweest. Dankzij de medewerking van veel pastores, werkzaam in de kerken in onze stad en met steun van Pax Christi, wordt er weer vanaf vrijdag 30 mei om 12.05u een korte gebedsdienst gehouden. Niet meer om 12.45u, maar nu dus om 12.05u, om degenen die in Hoog Catharijne werken aan het begin van de lunchpauze de mogelijkheid te geven deel te nemen. De Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken werkt samen met Pax Christi aan een nieuwe invulling van de maatschappelijke functie van het Stiltecentrum. De raad heeft er een deskundige en betrokken commissie voor samengesteld. Met het voortzetten van de middagpauzediensten is een belangrijk goed gewaarborgd. Vanaf Pinksteren zal de kapel ook op zaterdag enige tijd open en wordt er om 11.00u de Eucharistie gevierd. Voorlopig is dat een katholieke viering, maar wanneer andere kerken op die tijd het H.Avondmaal of de Eucharistie willen vieren zal daar ruimte voor gemaakt worden. Over het geheel van het Stiltecentrum, de ontmoetingsruimte en de aanstelling van een pastoraal werker moet nog verder onderhandeld worden. Het is de bedoeling dat er in juli positieve besluiten genomen kunnen worden zodat er in september een doorstart gemaakt kan worden door allen die betrokken waren bij het Stiltecentrum.

EUCHARISTIE OP HEMELVAART EN OP ZATERDAGEN IN DE PAX CHRISTIKAPEL, HOOG CATHARIJNE, om 11.00u.

Op donderdag 29 mei wordt het Hoogfeest van 's Heren Hemelvaart gevierd. Veel mensen gaan die dag op reis. Om hen bij vertrek of onder hun reis de gelegenheid te geven deel te nemen aan de Eucharistie zal er om 11.00u een viering zijn. Natuurlijk zijn ook niet-reizigers van harte welkom. Vanaf Pinksteren zal iedere zaterdag de kapel enige tijd open zijn en zal om 11.00u de Eucharistie gevierd worden. De eerste keer op zaterdag 14 juni.

Secretariaat: H.Bloemink, Costa Ricadreef 110, 3563 TJ Utrecht. Tel: 030 2610223. E-mail: h.bloemink@12move.nl

Voorzitter: H.Th.M.van Doorn, Sterrenbos 33, 3511 ET Utrecht Tel: 030 2129525. Fax: 030 2129988. E-mail: rvkutrecht@tiscali.nl Websites: www.rvkutrecht.nl * www.oecumene.nu * www.biddenindestad.nu


---- --