Ingezonden persbericht

PERSBERICHT


Apeldoorn, 21 mei 2003


Hemelvaartsdag: apen vroeg op
Voor dauwtrappers en andere vroege vogels opent Apenheul op Hemelvaartsdag al om 8.30 uur zijn deuren. Iedereen die vóór 9.30 uur binnen is krijgt zelfs een gratis kopje koffie, thee of ranja met een lekkere donut aangeboden! Zowel kinderen als volwassenen kunnen deze dag bovendien meedoen aan activiteiten rond de wilde tijgers en de apen die in dezelfde gebieden leven als de tijger.

Dauwtrappen
Normaal gesproken opent Apenheul zijn deuren om 9.30 uur, maar speciaal voor dauwtrappers en andere vroeg-oppers is Apenheul op Hemelvaartsdag, 29 mei, al om 8.30 uur geopend. Hemelvaartsdag is traditioneel een drukke dag voor de bekende Apeldoornse attractie en door wat vroeger te beginnen kan de drukte wat beter gespreid worden. Ook is Apenheul op deze dag meestal wat langer open, maar dat is afhankelijk van de hoeveelheid bezoekers die 's middags bij de apen op bezoek gaan.

Activiteiten voor jong en oud
Op Hemelvaartsdag is er van 10.30 tot 16.00 uur voor jong en oud een speciale activiteiten-speurtocht. Deze tocht heeft alles te maken met de tijger: het middelpunt van de natuurbehoudcampagne 2003 van de Europese dierentuinen. Omdat in Apenheul geen tijgers leven, wordt er naast de tijgerwetenswaardig-heden ook veel aandacht besteed aan de Aziatische apen die in dezelfde gebieden leven als de tijgers. De start is bij de orang oetans, waarna de speurtocht langs de langoeren en de wanderoes leidt. Onderweg zullen diverse vragen beantwoord moeten worden. Daarnaast staan de deelnemers drie opdrachten te wachten: een creatieve opdracht, een vraag over de tijgercampagne én een kleine tijger-stormbaan! Als de hele speurtocht goed is afgerond ontvangen de kinderen een orang oetan poster of een andere verrassing en de volwassenen krijgen een bon voor een lekker kopje koffie of thee.

/////



Ingezonden persbericht