PERSBERICHT - 2003-05-05

Van 29 mei tm 1 juni in Vorarlberg, Oostenrijk

Uitnodiging Persreis Ontdek het Kleinwalsertal

Het Oostenrijks Toeristenburo nodigt vertegenwoordigers van de media uit voor een persreis van 29 mei rtot en met 1 juni naar het Kleinwalsertal in Vorarlberg, Oostenrijk.

Vanaf Oberstdorf in Duitsland bereikt men in ca. 10 minuten het Oostenrijkse Kleinwalsertal. Vanaf hier ziet u de markante berg Ifen met een hoogte van 2232 meter, een populair wandel- en wintersportparadijs. De eerste plaats is het plaatsje Riezlern, hier is het dal breed en overzichtelijk, in Hirschegg bereikt u het midden van het dal.

Mittelberg, de oudste plaats in het dal, eerste nederzetting eind 13e eeuw, is slechts 2 kilometer verder. Hier staan nog de knoestige Walserhäuser het hout diepbruin door de zon. Het plaatsje Baad is het kleine plaatsje en ligt aan het einde van het dal. Dit is het eindpunt van het dal, maar het begin- en uitgangspunt voor iedereen die het te voet hogerop willen zoeken. Hiervandaan gaat het naar de koning van de bergen van het Walsertal, de Widderstein met een hoogte 2536 meter.

Het Kleinwalsertal biedt mogelijkheden voor iedereen. Voor kinderen en gezinnen worden vele activiteiten georganiseerd. Wandelaars kunnen hun hart ophalen tijdens de vele wandelingen die de cultuur en de natuur in het dal met volle trots presenteren.

Hieronder in het kort het voorlopige programma.

Voor aanmelding en/of informatie:

Oostenrijks Toeristenburo
Nicole de Munck, Pr
Postbus 94285
1090 GG Amsterdam
tel.: 020-468 28 57, fax: 020-468 47 86
e-mail: demunck@oewams.nl

Voorlopig Programma Ontdek het Kleinwalsertal
29 mei t/m 1 juni 2003

.:donderdag, 29 mei 2003
Aankomst in het Kleinwalsertal, inchecken, avondeten en avondprogramma.

.:vrijdag, 30 mei 2003
Tocht door het dal, zo leren we de diverse plaatsen in het Kleinwalsertal kennen en krijgen we een mooi beeld van het gebied. Kaaswandeling en bezichtiging van de Naturstadl (Natuurschuur) door Frans Schätzer.
s Avonds grillavond in een hut en met fakkels terug het dal in wandelen.

.:zaterdag, 31 mei 2003

Vandaag beleven we het avontuur:
Wandelen, klimmen, abseilen, Flying Fox (tokkelen over een kloof). Dit programma is niet alleen geschikt voor volwassenen, voor gezinnen met kinderen kunnen deze activiteiten worden aangepast. s Avonds diner en bezoek aan aan het Casino met speluitleg.

.:zondag, 1 juni 2003
Afhankelijk van de vertrektijd van het vliegtuig, maken we s ochtends een wandeling naar de top van de berg, en bezoeken we de bekende kruidentuin. Een andere mogelijkheid is een wandeling door de Breitachklamm, de mooiste kloof van het Kleinwalsteral.

Voor meer informatie kunt u de volgende internetsite raadplegen:

Kleinwalsertal: www.kleinwalsertal.com