4D Tango Festival in Eindhoven, donderdag 29 mei (Hemelvaart) zondag 1 juni

PERSBERICHT
De populariteit van de Argentijnse tango is de laatste jaren met de komst van Maxima alleen maar toegenomen. Dit is onder andere te zien aan het steeds ambitieuzer opgezette 4D-Tango Festival in Eindhoven, georganiseerd door Tipo Tango en tangoschool La Zapada in samenwerking met Muziekcentrum Frits Philips en Plaza Futura. Dit festival met dansworkshops en optredens van orkesten en dansparen vindt dit jaar voor de vierde keer in successie plaats van donderdag 29 mei (Hemelvaart) tot zondag 1 juni.

Als u iemand bent die het beheersen van de tango altijd al op uw lijstje had staan, dan biedt dit festival u de kans om aansluiting te vinden. In het weekend van 31 mei en 1 juni vindt namelijk een stoomcursus plaats in Foyer Scala (Kanaalstraat 6, langs de Dommel). Het professionele danspaar Birkit en Muzaffer zet dan op inspirerende wijze uw tangobenen in beweging.

Argentijnse tango gaat over genieten in de dans, maar zeker ook over genieten van muziek. Heel bijzonder is daarom ook het concert van de talentvolle Argentijnse dames van Bien Frappi (Buenos Aires) op donderdag 29 mei in Foyer Scala. Ana, Sibila, Flavia en Laura spelen zowel klassieke als moderne Argentijnse Tango van belangrijke componisten uit de tangomuziekgeschiedenis en combineren deze met eigen repertoire. U zal zeker geraakt en ontroerd worden door hun mengeling van professionaliteit, sensualiteit en jong enthousiasme.

Op vrijdag 30 mei vindt in het Muziekcentrum Frits Philips een uniek optreden plaats van de drie dansparen Birkit & Muzaffer, Maryline & Vincent en Marisa & Oliver. Zij behoren tot de top van Europa. Hun spectaculaire benenshow van leiden en volgen wordt van begin tot eind bezield door live muziek van het orkest Quinteto Zarate. Dit vijftal zal onder andere werk spelen van de wereldberoemde Astor Piazolla (componist van onder andere Adiss Nonino, waarmee Carel Kraayenhof Maxima en heel Nederland raakte).

Publieksfavoriet op het Rotterdams Filmfestival 2003, de film Nosotros, maakt uw tango-ervaring compleet. De film wordt op zondagmiddag 1 juni vertoond in Plaza Futura en laat zien hoe de tango zich gedurende de 20e eeuw nestelde in de ziel van de inwoners van Buenos Aires.

Voor meer informatie over dit festival en reguliere danslessen: zie www.tipotango.nl, of bel 0497 573907 (Jan & Marijke).

PROGRAMMA-OVERZICHT

Er zijn gedurende het festival elke dag dansworkshops in Foyer Scala (Kanaalstraat 6).

Donderdag 29 mei
Live tangomuziek van tango-orkest Bien Frappi (Buenos Aires) in Foyer Scala (Kanaalstraat 6). 21.00 1.00 uur

Vrijdag 30 mei
Tangoshow in Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven met live tangomuziek en dansoptredens. 20.15 22.00 uur

zaterdag 31 mei
Beginnersweekend met Birkit & Muzaffer in Foyer scala, deel 1. 13.15 - 17.00 uur

Optreden van drie dansparen tijdens danssalon in Foyer Scala. 21.00 - 02.00 uur

zondag 1 juni
Beginnersweekend met Birkit & Muzaffer, deel 2.
13.15 - 15.45 uur

Tangofilm Nosotros, in Plaza Futura.
13.00 14.10 uur