Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-05-2003
Politie tevreden over actie Vakantiegeld: Donderdag 29 mei 2003

Ruim 24.000 Euro en 24 personen aangehouden

De politie is tevreden over het verloop van de actie Vakantiegeld. Tot dusver zijn 884 mensen in de provincie Groningen bezocht. Inmiddels heeft de politie twintig personen aangehouden en hebben zich drie wanbetalers zelf gemeld. Het gaat hier om 22 mannen en twee vrouwen.

Het totaal van aanhoudingen komt in deze tussenbalans op 24 aanhoudingen. Twee personen, een vrouw en een man, waren van dit totaal niet teruggekeerd van hun verlof vanuit een Huis van Bewaring. Zij zijn vervolgens ingesloten.

Geld
In totaal heeft de politie een geldbedrag van 24.561,95 Euro bij de bezochte mensen opgehaald. Zij stonden allen in het Landelijke Opsporing Systeem (OPS) gesignaleerd voor allerlei vormen van boetes, gijzelingen, arrestatiebevelen en het buitengebruik stellen vanuit het hele land. Zonder de ontvluchte personen mee te rekenen, zijn de twintig aangehouden personen goed voor ruim 1000 dagen hechtenis.

In opdracht van het openbaar ministerie bezoekt de Parketpolitie in de periode van 22 mei tot en met 6 juni Groningers die nog een vonnis of boete hebben openstaan. De grootscheepse actie is bedoeld om nog openstaande boetes te innen. Hiertoe worden vele honderden Groningers thuis bezocht. De betrokkenen moeten betalen, omdat ze anders worden aangehouden. Gezien de uitbetaling van het vakantiegeld in de maand mei, is de verwachting dat veel mensen eieren voor hun geld kiezen en de openstaande bedragen gaan voldoen. Degenen die de Parketpolitie aan de deur krijgen, hebben al een reeks van aanmaningen en waarschuwingen op hun huisadres gekregen. Ook een aankondiging van deze actie is naar de wanbetalers gestuurd.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)