Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-05-2003
Kind na vermissing overleden, 13.15 uur

Kind na vermissing overleden

UTRECHT - Een 7-jarige jongen uit Utrecht is donderdag 29 mei rond 12.00 uur dood aangetroffen op een braakliggend terrein aan de Jekerstraat.

Een rechercheteam van de Politie Regio Utrecht doet momenteel onderzoek naar de toedracht. Omdat een misdrijf niet kan worden uitgesloten, is een speciaal telefoonnummer geopend voor tips: 030-2100002.Ook start de politie donderdagmiddag met een groot buurtonderzoek waarbij door rechercheurs aan bewoners van de Rivierenwijk vragen worden gesteld die duidelijkheid kunnen verschaffen omtrent de toedracht. Woensdagavond omstreeks 22.40 uur meldde de moeder van de jongen zich bij de politie omdat zij haar zoontje miste. De jongen was omstreeks 18.15 uur vanuit zijn woning aan de Geleenstraat op zijn groene kindermountainbike buiten gaan spelen en niet meer thuisgekomen.

Direct na de melding startte de politie een grote zoekactie in de directe omgeving waarbij donderdagmorgen rond 00.45 uur zijn fiets aangetroffen op de hoek van de Merwedekade ter hoogte van de Gouwestraat. Een speurhond van het KLPD en een duikploeg van de Utrechtse brandweer zijn hierbij tevens ingezet.

Donderdagmorgen werd het levenloze lichaam van de jongen door buurtbewoners aangetroffen op het genoemde terrein.