Politie Gelderland-Zuid







Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89






Datum Donderdag 29 mei



DISTRICT STAD NIJMEGEN



Mannen aangehouden voor diefstal auto

Gisteravond zijn een 32-jarige inwoner van Nijmegen en een 46-jarige inwoner van Arnhem aangehouden op verdenking van het stelen van een auto en doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding. De politie kreeg de melding dat op de 90ste straat Malvert een auto zou staan die mogelijk gestolen zou zijn. De politie ging ter plaatse en werd daar aangesproken door een aantal personen. Zij verklaarden dat twee mannen hen de auto te koop hadden aangeboden en vervolgens zouden zijn weggelopen in de richting van het Maas en Waalkanaal. Tevens gaven zij de signalementen van de twee mannen op. Bij navraag door de politie bleek dat auto mogelijk was gestolen. Ook zou de auto betrokken zijn geweest bij twee aanrijdingen, waarbij andere voertuigen beschadigd raakten, eerder die dag op de Tooropstraat en de Berg en Dalseweg. De politie zocht de omgeving af en kon de Nijmegenaar en de Arnhemmer op de Couwenbergstraat aanhouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.


Woninginbraken

In een woning aan de Wattstraat is op woensdag 28 mei ingebroken. Vermoedelijk zijn de dieven via een deur de woning binnengekomen. Uit de woning is een mobiele telefoon gestolen. Aangifte deed de 43-jarige bewoonster.
In een woning aan de Hofdijkstraat werd ingebroken. Vermoedelijk zijn de dieven via een raam de woning binnengekomen. Uit de woning is onder andere een computer gestolen. Aangifte deed de 37-jarige bewoonster.


DISTRICT TWEESTROMENLAND





Wijchen- bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Edisonstraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Door een raam te verbreken zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand is onder meer fotoapparatuur gestolen. Aangifte deed een 50-jarige inwoner van Wijchen.


Heumen- ongeval met letsel

Gistermiddag is op de Jan J. Ludenlaan een aanrijding ontstaan tussen een 49-jarige automobilist uit Hellevoetsluis en een 50-jarige automobilist uit Lent. De automobilist uit Hellevoetsluis kwam uit de richting van de Vosseneindseweg. Op een kruispunt sloeg de automobilist linksaf waarbij hij vermoedelijk geen voorrang verleende aan de automobilist uit Lent. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de automobilist uit Hellevoetsluis letsel aan zijn borst opliep. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.


Malden- fietsters beroofd van tas

Op dinsdag is een 76-jarige inwoonster van Malden op de Dahliastraat van haar tas beroofd. De vrouw had haar tas in het fietsmandje liggen. Plotseling passeerde een scooter met daarop de bestuurder en een passagier (vermoedelijk twee jongens). Op het moment van passeren pakte de passagier de tas uit de fietsmand. Op woensdag gebeurde een 48-jarige inwoonster van Malden hetzelfde op de Randwijksingel. De politie vermoedt dat de berovingen door dezelfde personen zijn gepleegd en heeft een onderzoek ingesteld.


DISTRICT DE WAARDEN



Culemborg- ongevallen met letsel

Gistermiddag is op de kruising Boerenstraat/ Het Jach een aanrijding ontstaan tussen een fietser uit Utrecht, personalia niet bekend, en een 47-jarige automobilist uit Culemborg. Vermoedelijk verleende de fietster op de kruising geen voorrang waardoor de aanrijding ontstond. Hierbij liep zij lichte verwondingen op en is zij overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht.
Op de Wethouder Schoutenweg is gisteravond een aanrijding ontstaan tussen een 41-jarige automobilist uit Culemborg en een 19-jarige fietser uit Culemborg. De automobilist reed in de richting van de A2. Bij een oversteekplaats had de automobilist de overstekende fietser vermoedelijk te laat gezien waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de fietser licht letsel op.


Rossum- bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Vaste Burcht is afgelopen nacht ingebroken. Vermoedelijk zijn de dieven het bedrijf binnengekomen door enkele deuren open te breken. Een medewerkster van het bedrijf zag drie onbekende personen het bedrijf binnenlopen en belde de politie. De personen gingen er vandoor. Er is een aantal goederen gestolen. Aangifte deed een 46-jarige inwoonster van Heusden.


Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --