FAVV-Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (België)


Persbericht van : 28 / 05 / 2003

Communicatie aangaande het geneesmiddelenregister

Momenteel is er onduidelijkheid over het in voege zijn van de wetgevingen betreffende de diergeneeskundige bedrijfsbegeleiding (KB 10 april 2000) en de geneesmiddelenregisters (KB 23 mei 2000).

Het Waals gewest heeft begin mei een procedure ingezet tot annulatie van artikel 16 van het Koninklijk besluit van 19 december 2002 tot wijziging van artikel 18 van het koninklijk besluit van 23 mei 2000 houdende bijzondere bepalingen inzake het verwerven, het in depot houden, het voorschrijven, het verschaffen en het toedienen van geneesmiddelen bestemd voor dieren door de dierenarts en inzake het bezit en het toedienen van geneesmiddelen bestemd voor dieren door de verantwoordelijke voor de dieren.

Deze procedure heeft de opschorting van betreffend wijzigingsartikel voor gevolg en dit tot er een definitieve uitspraak komt in het Overlegcomité met de federale regering en de gewesten (binnen de 120 dagen).

Ook de politieke wereld gaf een duidelijk signaal dat het bestaande systeem moet geëvalueerd worden.

In afwachting van de uitkomst van de discussie en van een duidelijk standpunt in deze materie, wordt tijdelijk de productie en distributie van documenten, registers en vignetten opgeschort.

Vanaf volgende week wordt opnieuw overleg opgestart, georganiseerd door de FOD Volksgezondheid met het FAVV en de landbouworganisaties.