Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom (29/05)

Donderdag, 29 mei 2003

Politie doet inval in café en woning: vier personen aangehouden BERGEN OP ZOOM Woensdagavond heeft de politie een inval gedaan in een café aan de Burgemeester van Hasseltstraat en een woning elders in Bergen op Zoom. De politie had aanwijzingen dat er vanuit het café gehandeld zou worden in softdrugs.
In het café hield de politie twee Belgen aan voor het bezit van verdovende middelen. Ze verklaarden dit net in het café te hebben gekocht. Ook werd hier een 27-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aangehouden voor illegaal wapenbezit. Zij had een busje traangas bij zich. Zij is na verhoor met een Au dagvaarding weggestuurd. Zij was niet ingegaan op een transaktievoorstel van 220 euro. In de woning werden twee mannen aangehouden. De politie trof hier 1361 gram hennep en 125 gram hashish aan en nam dit in beslag. Deze twee mannen kregen een dagvaarding van Justitie.

Rijbewijs ingetrokken na rijden onder invloed
STEENBERGEN Donderdagmorgen 29 mei werd omstreeks 01:15 uur op de Van Gaverenlaan te Steenbergen de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De 52-jarige man uit Steenbergen bleek te veel alcohol gedronken te hebben. Bij controle bleek hij een alcoholpromillage van 680 ug/l (1,56 promille) te hebben. Het rijbewijs van de man werd ingetrokken en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Daarnaast kreeg hij een dagvaarding uitgereikt.

Diefstal motorfiets
HOOGERHEIDE Op woensdagmiddag 28 mei werd vanaf de Oostlaan te Hoogerheide een motorfiets gestolen. Het betreft een zwarte Suzuki GSX-R voorzien van het kenteken MB-PT-61. De motorfiets stond op slot. De waarde is onbekend.

Twee mannen aangehouden na diefstal portemonnee en mobiele telefoon ROOSENDAAL Woensdag 28 mei werd aan het begin van de avond in een snackbar aan de Nieuwe Markt te Roosendaal uit een jas een portemonnee en een mobiele telefoon weggenomen. Toen de benadeelde dit merkte waarschuwde hij gelijk de politie omdat hij vermoedde dat de dader nog in de snackbar was. Dit bleek dit inderdaad het geval te zijn. Het ging om twee daders. Een 30-jarige en een 32-jarige man, beiden uit Breda. Zij werden aangehouden en na uitreiking van een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Man opgepakt voor winkeldiefstal
ROOSENDAAL Op woensdagavond 28 mei werd bij een supermarkt aan de Van Beethovenlaan een winkeldiefstal gepleegd. De 32-jarige man uit Roosendaal werd betrapt op het wegnemen van scheergerei, levensmiddelen en een tandenborstel, de totale waarde was 31,50 euro. Na aanhouding werd hij heengezonden met een Au dagvaarding.

Verkeersboetes niet betaald: auto in beslag genomen ROOSENDAAL Op woensdag 28 mei 2003, omstreeks 22:45 uur zag de politie op de Van Beethovenlaan een Belgische personenauto. Na controle van de bestuurder, een 43-jarige man uit het Belgische Essen, bleek dat deze in totaal voor een bedrag van 527,54 euro aan verkeersboetes open had staan. Omdat de bestuurder dit bedrag niet kon betalen werd zijn auto in beslag genomen.

Man gewond na mishandeling met bierfles
ROOSENDAAL Donderdagmorgen 29 mei 2003, werd omstreeks 02:45 uur een 18-jarige man uit Roosendaal in de Raadhuisstraat mishandeld. Twee groepen jongeren bleken ruzie met elkaar te hebben gehad waarbij het slachtoffer met een bierfles op zijn hoofd is geslagen. De daders waren niet meer ter plaatse toen de politie arriveerde. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het St. Franciscus ziekenhuis, waar hij ter observatie werd opgenomen.

Poging diefstal uit drogisterij
ROOSENDAAL Donderdagmorgen 29 mei werd omstreeks 02:50 uur een poging gedaan om in te breken in een drogisterij aan het Tolberg centrum. Hierbij werd een ruit vernield. Toen de politie ter plaatse kwam trof deze in de winkel een duobak aan. Er zijn geen spullen uit de winkel weggenomen.

Diefstal bij reisbureau
ROOSENDAAL Op dondermorgen 29 mei werd omstreeks 03:00 uur ingebroken bij een reisbureau aan het Dijkcentrum te Roosendaal. Hierbij werd een ruit vernield. Er werden onder andere twee computerbeeldschermen weggenomen. Getuigen zagen twee personen uit de winkel komen. Van deze daders ontbreekt elk spoor. De waarde van de weggenomen goederen is niet bekend.

Bron: Manon Erkens