Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-05-2003
persberichten Hemelvaartsdag
Bert Visser 0592 383383 of 0651 - 611629

Controles

MEPPEL - De politievan Meppel heeft woensdag bij een roodlichtcontrole op De Grote Oever 9 automobilisten opgeschreven. Rijden door rood kost 86 euro.

Snackbar overvallen

HOOGEVEEN - Twee tot nu toe onbekende mannen hebben woensdagavond een snackbar aan de Julianastraat in Hoogeveen overvallen.

Een medewerker, een 19 jarige inwoner van Hoogeveen, stond tegen kwart voor negen in de zaak toen er volgens zijn verklaring twee zwarte mannen in zwarte kleding binnenkwamen die hem bedreigden met een pistool en geld eisten. Het tweetal is er uiteindelijk lopend vandoor gegaan met het geld dat de medewerker heeft afgegeven. De overvallers verdwenen in de richting van de K. de Raadstraat. Een onderzoek in de buurt leverde niets op. In het belang van het onderzoek wordt niet medegedeeld hoeveel geld er weg is.

Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie van Hoogeveen.

Motorrijder uit de bocht

OUDEMOLEN - Een 41 jarige motorrijder uit Vries is woensdagmiddag tegen 13.00 uur op de Linthorst Homanweg in Oude Molen met zijn motor van de weg geraakt. De man is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De man verloor in een flauwe bocht de controle over zijn motor, schampte een boom en belandde aan de andere kant van de weg in een sloot.

Hoogbejaarde automobilist raakt van de weg

ASSEN - Een 84 jarige automobilist uit Pesse is woensdagmiddag bij de afrit Assen Zuid van de A28 bij Assen door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg geraakt. Zowel hij als zijn 81 jarige echtgenote zijn met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Aan de hand van de sporen op de weg en de schade aan de auto vermoedt de politie dat de man zonder aanwijsbare oorzaak de weg is afgereden, een keer over de kop is gegaan en uiteindelijk weer op de wielen tot stilstand is gekomen. De oude man kon zich niets herinneren.

Onwel in de auto

WEZUP - Een 67 jarige automobilist is woensdagmiddag door de brandweer uit het wrak van zijn auto gehaald en voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Zijn 63 jarige partner die mij hem in de auto zat mankeerde niets. De man raakte op de Wezuperstraat in Wezup van de weg nadat hij onwel geworden was. Nadat hij op een geparkeerde auto was gebotst belandde hij in de sloot.

Er vandoor op pas motor

ASSEN - Een 19 jarige inwoner van Assen is woensdagmiddag op de Martin Luther Kingweg door de politie van de weg gehaald. De man viel op omdat er geen kentekenplaat op de motor zat. Onderzoek wees uit dat de man geen rijbewijs had en dat de motor van pa was. Die wist van niets. Met in ieder geval een bekeuring op zak voor het rijden zonder rijbewijs is de joy rijder naar huis gestuurd. Onderzocht wordt nog of de motor verzekerd was.

Verkeersheuvel nekt bromfietser

ASSEN - Een 48 jarige bromfietser uit Smilde is woensdagavond met een gewond linker been overgebracht naar het ziekehuis in Assen. De man kwam op de Wiiterzomer met zijn bromfiets ten val toen hij in de richting Bovensmilde met het stepje van de bromscooter de vluchtheuvel raakte.

Auto kwijt

COEVORDEN - De politie van Coevorden heeft woensdagavond de auto in beslag genomen van een 22 jarige inwoner van Coevorden. De man viel op omdat hij geen gordel droeg. Onderzoek wees uit, dat hij zijn auto niet verzekerd had en dat de auto niet APK gekeurd was. De man krijgt zn auto terug als hij voor 6 juni aantoont dat de auto verzekerd is.

Heetgebakerd

HOOGEVEEN - Een verhuisbedrijf uit Hoogeveen werd woensdagmiddag geconfronteerd met een wel erg resolute klant. De man kwam verhuisdozen terugbrengen en eiste zijn statiegeld op . Omdat hij geen bonnetje kon tonen werd hem dat geweigerd. De man bedacht zich niet en koelde zijn woede op de toegangsdeur van het bedrijf. Twee ramen moesten het ontgelden. Aan de hand van het kenteken van de auto hoopt de politie de man op te sporen.

ASSEN - Een 52 jarige vrouw uit Assen melde woensdagavond bij 0900 8844 dat ze bij het gezondheidscentrum aan de Brunelstraat in Assen vier ruiten had ingegooid. Ze zou een afspraak hebben met een huisarts maar toen zij er was bleek, dat het centrum gesloten was. Ze werd daarover zo kwaad dat ze haar woede koelde op een aantal ruiten. De vrouw is na het afleggen van haar verklaring weer naar huis gestuurd.

Autos beschadigd door motorbrand

HOOGEVEEN - Een motorbrand aan de Mimosastraat in Hoogeveen heeft woensdagnacht geleid tot schade aan drie geparkeerde autos. Hoe de motor in brand is geraakt is nog onduidelijk. Volgens een buurtbewoner was hij wakker geworden van een harde knal. Toen hij uit het raam keek stond de motor in brand. Hij heeft toen de 28 jarige eigenaar gewaarschuwd en de eigenaren van de autos wakker gemaakt. Van de Yamaha R6 bleef niets over.

Alcohol en verkeer

WESTERBORK - Een 47 jarige bromfietser uit Westerbork kreeg woensdagnacht een bekeuring van 75 euro omdat hij met drank op zijn bromfiets bestuurde. De man werd gecontroleerd op het Langbos in zijn woonplaats.

RUINEN - De politie heeft woensdagnacht op de Leeuwte in Ruinen een 18 jarige automobilist uit Meppel van de weg gehaald. De man kende de politie en de politie kende hem. Het was de zesde keer in een half jaar dat de man wegens het rijden onder invloed is aangehouden. Hij scoorde deze keer 0,6 promille. Bovendien bezit de man geen rijbewijs. Zijn auto is in beslaggenomen en de Meppelaar is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

ANNEN - Een 33 jarige automobiliste uit Eelde kreeg woensdagnacht een boete van 190 euro. Ze werd op de Spijkerboorsdijk in Annen betrapt met 0.6 promille.

MEPPEL - Woensdagnacht, even na twee uur liep een 52 jarige automobilist tegen de lamp op de Steenwijkerstraatweg in Meppel. De uit Steggerda afkomstige man scoorde net even boven de 0.8 promille. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod voor drie uur mee naar huis.