Politie Midden- en West Brabant

RBC-NAC en huldiging NAC

Breda, donderdag 29 mei 2003

RBC-NAC en huldiging NAC

ROOSENDAAL / BREDA: De politie heeft voorafgaande en tijdens de wedstrijd RBC-NAC 5 aanhoudingen verricht. Na afloop verliep het vertrek van de supporters zonder incidenten. De politie zette bij deze wedstrijd circa 80 man in, waaronder een peloton ME, 25 agenten en 6 beredenen. In Breda werd het NAC-team in het eigen stadion gehuldigd. Dit verliep in een feestelijke sfeer waarbij de politie niet behoefde op te treden.

Bij het RBC-stadion ontstond omstreeks 13.50 uur een opstootje toen een grote groep van circa 150 - 200 NAC-supporters arriveerde waarvan een deel geen kaartje had. De ME en de beredenen moesten in actie komen om te voorkomen dat supporters zonder kaartje het stadion binnen gingen.

Aanhoudingen in Roosendaal nabij het stadion
* Een 25-jarige Bredanaar werd omstreeks 13.15 uur aangehoudenen agent beledigde.

* Een 23-jarige Roosendaler werd omstreeks 13.45 uur, aangehouden omdat hij een confrontatie aan wilde gaan met NAC-supporters, omdat hij ook ondanks herhaald verwijderen door de suppoosten hier niet mee ophield.

* Een 20-jarige Bredanaar werd omstreeks 13.55 uur aangehouden omdat hij spuugde naar een agente en haar beledigde.
* Een 37-jarige man uit Gilze werd omstreeks 14.00 uur aangehouden omdat hij stenen gegooid had en agenten beledigde. Hij moest zich aan een hoofdwond laten behandelen in het ziekenhuis.
* Een 18-jarige Bredanaar werd omstreeks 14.50 uur aangehouden omdat hij de dienstdoende agenten beledigde.

De aangehouden verdachte zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Na afloop van de wedstrijd vonden er geen incidenten meer plaats. De NAC-supporters vertrokken snel naar het NAC-stadion in Breda voor de huldiging. Deze feestelijkheden zijn zonder problemen verlopen.

Bron: Willem van Hooijdonk