Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave donderdag 29 mei 2003

* TEXTIELZAAK OVERVALLEN
Een nog onbekende man heeft woensdagmiddag een textielzaak aan de Mathenesserweg overvallen. De overvaller bedreigde met een vuurwapen een 27-jarige caissiSre en eiste geld. De vrouw moest onder dwang de kassa openen en er geld uit pakken. Met een onbekend geldbedrag aan buit liep de man de zaak uit en verdween in de richting van de Mathenesserbrug.


* TWEE GEWONDEN BIJ AANRIJDING
Bij een aanrijding tussen een trekker met oplegger en een personenauto, woensdagmiddag omstreeks half drie op de Calandbrug, zijn de bestuurders van beide auto's gewond geraakt. De 57-jarige bestuurder van de trekker met oplegger, afkomstig uit Vlaardingen, wisselde van rijstrook. Hij raakte hierbij de personenauto, bestuurd door een 34-jarige man uit Rozenburg. De personenauto botste tegen de vangrail (middengeleider) en tolde nog een paar keer rond. De bestuurder raakte gewond en werd met nek- en rugklachten door de GGD overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. De trekker met oplegger raakte de personenauto diverse malen, waarna ook deze tegen de vangrail botste. De bestuurder kwam bekneld te zitten in de trekker en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd met hoofd- en mogelijk inwendig letsel met een spoedtransport door de GGD naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Personeel van de traumaheli verleende assistentie aan de GGD. De Calandbrug raakte in beide richtingen geheel gestremd voor alle verkeer. Later was nog maar een rijstrook voor het verkeer in beide richtingen beschikbaar in verband met spoedreparatie van de middengeleider en reinigen van het wegdek door Rijkswaterstaat. Door met name het vele vakantieverkeer, leidde dit tot een verkeerschaos. Om 21.00 uur werd de Calandbrug weer geheel vrijgegeven voor het verkeer.
* VERKEERSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield woensdagmiddag in het kader van het beteugelen van agressief verkeersgedrag, van 16.00 tot 17.30 uur een verkeerscontrole op de hoek van de Aert van Nesstraat/Karel
Doormanstraat/Schouwburgplein. Dit resulteerde in 26 bekeuringen ter zake van negeren van de geslotenverklaring(6x), rijden over het trottoir(3x), verkeerd parkeren(2x), rijden zonder bromfietscertificaat(1x), niet dragen van de autogordel(8x), rijden zonder rijbewijs(1x), niet op eerste vordering afgeven van het rijbewijs(1x), vervallen APK(1x), openlijk gebruik van alcohol(2x) en hinderlijk gedrag(1x)(bedelen). Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners hield het wijkteam Oude Haven van het district Rotterdam-Centrum in samenwerking met de Verkeerspolitie, woensdagavond van 19.00 tot 21.30 uur een snelheidscontrole op de Burg. van Walsumweg. In totaal werden er 667 auto's en motoren op snelheid gecontroleerd. 79 reden er harder dan de toegestane snelheid van 50km. Er werden 18 bestuurders staande gehouden en kregen ter plaatse een bekeuring uitgereikt. Een motorrijder had met een snelheid van 108 kilometer per uur gereden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De overige snelheidsovertreders kunnen binnenkort een acceptgiro thuis verwachten.


* JONGEN IN BEZIT VAN VUURWAPEN AANGEHOUDEN

Woensdagavond werd op de Abtsweg een groepje jongens gecontroleerd, omdat één van hen volgens een melding bij de politie, een vuurwapen bij zich zou hebben. Dit bleek inderdaad het geval. Een 17-jarige Rotterdammer was in het bezit van een gaspistool. Hij verklaarde dit wapen gevonden te hebben. Het vuurwapen werd in beslag genomen. De jongen werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.