Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland


----------

Arjan Smit wint ook in Oldebroek

Arjan Smit heeft donderdag in Oldebroek een nieuwe overwinning toegevoegd aan zijn zegereeks van de afgelopen weken. De 25-jarige Nijevener was de snelste in de sprint van het peloton, vóór Roel van Hest uit Apeldoorn en Stijn Van Hove uit België.

Smit, die 7 juni in Naaldwijk zijn Nederlandse wegtitel verdedigt, heeft geen duidelijke verklaring voor zijn suprematie. ,,Ik denk dat ik fysiek in mijn sterke jaren ben. Ik heb niet zoveel dingen anders gedaan dan andere jaren. Waarschijnlijk betalen al die jaren trainingsarbeid zich uit," aldus de winnaar van zilver vorig seizoen op het WK 10 km puntenkoers in België. Er waren verschillende kopgroepen, waarin Smit zijn ploegmaats Cédric Michaud en Arjan Mombarg alle ruimte gaf, maar alle vluchters werden teruggepakt. Thuisrijder André Klompmaker zat in meer dan één kopgroep. Ook Jan Maarten-Heideman, Erik Schaper, Hans van de Wetering, Erik-Jan Spijkerman waren actief in ontsnappingspogingen. De schaatsers Mark Tuitert en Gianni Romme hielden stand in het peloton: ze werden 15e en 19e. In de voorlaatste ronde werd de wedstrijd ontsierd door een valpartij door duw- en trekwerk, waar onder meer Henri Ruitenberg, Erik Schaper, John van Dijk en Andries Landman bij lagen. De Engelsman Chris Orgill werd als gevolg hiervan gediskwalificeerd.

Dames
Bij de vrouwen nam Jenita Hulzebosch-Smit een ronde voorsprong op het peloton van dertig rijdsters. De sprint om de overige podiumplaatsen werd een Belgische aangelegenheid: als tweede eindigde Vanessa Derous uit Brugge, als derde Hilde Goovaerts uit Zemst, die in 1995 wereldkampioene was op de halve marathon. Ook de plekken vier en vijf gingen naar Vlaamse vrouwen: Wencke Depoorter en Wendy Vallons, gevolgd door Nienke Stenekes uit Damwoude. In de dames-2-categorie ging de winst naar Carin Ketellapper uit Wolvega, voor Lieske Horsten uit Haulerwijk en Moniek Spigt uit Wervershoof. De schaatssters Marja Vis en Annamarie Thomas kwamen als negende en tiende binnen.

B-rijders
Bij de B-rijders won Jarno van Wingerden uit Zwijndrecht uit een kopgroep van vier, die de halve wedstrijd vooruit had gereden en bijna nog in de kraag werd gegrepen door het sprintende peloton. Tweede, derde en vierde werden achtereenvolgens Durk Fabriek uit Haulerwijk, Henry Visscher uit Rouveen en Elwin van den Beld uit Hattemerbroek. Aanvankelijk maakte ook Jack de Rijke uit Emmeloord deel uit van de kopgroep. Hij moest zich laten terugzakken en finishte in het peloton (25e). De sprint van het peloton om de vijfde plaats werd gewonnen door René Smit uit Staphorst. De maximale voorsprong van de kopgroep was 23 seconden, op de eindstreep waren daar nog enkele van over.

Veteranen
Piet Lagerwey uit Otterlo schreef de veteranenwedstrijd op zijn naam. Hij hield Henk Lankhof uit Aalten (tweede) en thuisrijder Tonnie van Tongeren uit Oldebroek (derde) achter zich. In het klassement om de Paul van Vilsterentrofee staan zij in dezelfde volgorde.

Karin Verhoef (SBN), 29-05-2003

Meer info: www.skatebond.nl


----------
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl


----------


----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl