Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.00 uur

Vrouw gewond na aanrijding

POLSBROEK- Op donderdagavond raakte een vrouw gewond na een aanrijding.

Omstreeks 20.40 uur reed een 62-jarige vrouw uit Gouda op haar spartamet over de Zuidzijdseweg. Ze gaf geen voorrang aan een 57-jarige automobilist uit Gouda. De automobilist remde hevig en kon een aanrijding net niet voorkomen. De fiets van de vrouw werd aangetikt, raakte in onbalans en de vrouw kwam ten val. Hierdoor liep de vrouw een snijwond op aan haar been en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Bromfietser doorgereden

NIEUWEGEIN- Op donderdagavond werd een bromfietser aangehouden nadat hij was doorgereden na een controle van agenten.

Omstreeks 21.00 uur zagen agenten drie bromfietsen rijden over de Herenstraat. De opzittenden droegen allen geen helm. De agenten wilden de jongens controleren maar zij reden hard weg. Later op de avond zagen de agenten de bromfietsers staan op de Hilde Kropstraat.Een agent liep naar de bromfietsers toe en pakte de schouder van een 16-jarige bromfietser uit Nieuwegein. De jongen gaf echter gas en de agent moest loslaten.De agent kwam vervolgens ten val en liep verschillende schaafplekken en een gekneusd bovenbeen op.

Na onderzoek kon de 16-jarige jongen worden getraceerd en kwam zich met zijn vader melden aan het bureau. Hij werd hier aangehouden.