AERODATA INTERNATIONAL SURVEYS

500 Gb luchtfoto van Nederland !

Trefwoorden: DIGITALE LUCHTFOTO, TOPOGRAFIE, NEDERLAND VANUIT DE LUCHT, geo-informatie

Het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij heeft recentelijk aan Aerodata International Surveys opdracht gegeven om een gedetailleerd digitaal luchtfotobestand in kleur van geheel Nederland maken.

De topografische luchtfoto's voor dit project zullen in de komende maanden met vliegtuigen vanaf een hoogte van ca. 5 km worden opgenomen. Vervolgens worden alle individuele foto's met computers verwerkt tot één doorlopend landsdekkend digitaal luchtfotobestand.

De digitale luchtfoto geeft details weer kleiner dan 1 meter en heeft dan een totale omvang van 150 Gigabyte. Het is zelfs mogelijk om deze foto zodanig verder te bewerken dat details van 50 cm of minder zichtbaar zijn. Het bestand heeft dan een grootte van 500 Gigabyte !

Behalve voor het Ministerie van LNV wordt het product gemaakt in opdracht van het Ministerie van VROM, een aantal waterschappen en vrijwel alle provincies.
Deze luchtopname is een waardevol hulpmiddel bij allerlei activiteiten waarbij een compleet, gedetailleerd en actueel inzicht in de ruimtelijke ordening van Nederland vereist is. Het wordt onder andere toegepast bij uitvoering van regelingen in het landelijk gebied, onderzoek, monitoren van beleid, uitvoering van de bodemstatistiek, vraagstukken rond verkeer, milieu, recreatie, natuur en bij regelingen m.b.t. waterbeheer.

Het Belgisch/Nederlandse bedrijf Aerodata is een technologisch en innovatief georiënteerd bedrijf met activiteiten op het gebied van de geo-informatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in grote internationale luchtfotoprojecten, laseraltimetrie, digitale orthofotografie en remote sensing.

Het digitale luchtfotobestand wordt in zijn geheel voor eind 2003 opgeleverd. Het wordt door Aerodata op commerciële basis, in zijn geheel of in delen en onder andere via het internet, ook aan andere professionele gebruikers en het publiek beschikbaar gesteld.