Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

30 mei 2003


Elburg-autoinbraken

In de nacht van 28 op 29 mei zijn er twee auto's opengebroken. Van een auto die geparkeerd stond aan de Biesenkamp was het rechter achterraampje ingeslagen. De autoradio was weggenomen. Van een auto die geparkeerd stond aan de Vackenordestraat was het slot geforceerd. Ook hier was de autoradio weggenomen. Van een auto aan de Hanzestraat was tevergeefs getracht het slot te forceren.

Vaassen- overtredingen
In de nacht van 29 op 30 mei toezicht gehouden in Vaassen op het Marktplein i.v.m Vaasaqua.
2 personen werden bekeurd voor wildplassen, boete 46 euro. 1 persoon werd bekeurd voor het rijden op een bromfiets zonder helm, boete 40 euro. 1 persoon werd bekeurd voor het besturen van een bromfiets zonder in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. Boete 57 euro.

Vaassen-drankrijder
Een 39-jarige man uit Vaassen werd in de nacht van 29 op 30 mei met zijn personenauto op de Potgieterstraat staande gehouden voor een blaasproef. Resultaat 1.7 promille. Een proces-verbaal is opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.


Nunspeet-drankrijder

Een 40-jarige man uit Nunspeet werd in de nacht van 29 op 30 mei staande gehouden op de Elspeterweg voor een blaasproef. Resultaat 0.6 promille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 190 euro.

Nunspeet-snelheidscontrole
Op 29 mei werd er een laserguncontrole gehouden op de Elspeterweg en de Eperweg in Nunspeet.
Resultaat: Elspeterweg 4 overtredingen, waarvan de hoogste 69 km/uur. Eperweg: 1 overtreding van 92 km/uur. Verder nog twee bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van een helm. Boete 40 euro.


Putten-inbraak in garage

In de nacht van 28 op 29 mei is er ingebroken in een garage aan de Van Damstraat. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van het pand een raam te forceren. Ontvreemd werd een blauwe Yamaha crossmotor. Schadebedrag is nog niet bekend.


Oldebroek-gordelcontrole

Op 29 mei gordelcontrole gehouden op de Zuiderzeestraatweg. 50 personenauto's werden gecontroleerd. 3 bekeuringen van 40 euro voor het niet dragen van de autogordel uitgeschreven.


Heerde-inbraak in auto

Een 58-jarige man uit Siegen (Duitsland) deed aangifte van inbraak in zijn auto. Op 28 mei was hij samen met zijn vrouw met auto en caravan op weg naar Urk. Omstreeks 23.50 uur parkeerde hij op de parkeerplaats Kolthoorn langs de A50 om vervolgens een paar uur te gaan slapen. De volgende ochtend ontdekte hij dat het slot van de caravan, waarin zij hadden liggen slapen, geforceerd was en dat de rechterachterruit van zijn auto was ingeslagen. Weggenomen waren een videocamera en twee leren jassen. Schadebedrag niet bekend.




038-375 10 50 ---- --