Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen (Vrijdagmiddageditie) Vrijdag 30 mei 2003

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft op vrijdagochtend twee snelheidscontroles gehouden in de stad. Op de Rijksweg werden 549 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 92 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/uur, waar een maximum toegestane snelheid geldt van 70 km/uur. Op de Plataanlaan passeerden 1130 voertuigen de snelheidsmeter. Op deze locatie reden drie bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 97 km/uur, waar 70 km/uur geldt.

Haren: vrouw gewond na ongeval
Een 37-jarige vrouw uit Sappemeer is vrijdagochtend op de Rijksstraatweg bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto en verloor ter hoogte van de kruising met de Esserweg de macht over het stuur. Zij raakte vervolgens een stoeprand en botste uiteindelijk tegen een lantaarnpaal en een boom. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Haar auto werd door een sleepdienst afgevoerd. De politie heeft het kentekenbewijs ingevorderd, omdat het voertuig total loss. De lantaarnpaal en de boom raakten ten gevolge van de aanrijding beschadigd. De politie heeft een rapportage van het ongeval opgemaakt.

Groningen: zussen gewond na aanrijding met vrachtauto Twee zussen in de leeftijd van 16 en 20 jaar, beiden uit Groningen, zijn vrijdagmiddag op de kruising Westersingel met de Verlengde Visserstraat gewond geraakt. Beide jonge vrouwen zaten op een fiets en kwamen bij het nemen van de bocht naar rechts, richting de Verlengde Visserstraat, onder een vrachtauto terecht. Dit voertuig werd bestuurd door een 34-jarige man uit Winsum, die dezelfde bocht nam als de zussen. De vrachtwagenchauffeur reageerde op stopgeroep van de beide slachtoffers. Het jongste slachtoffer is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Haar oudere zus is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een technisch onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval.

Groningen: vrouw gewond na ongeval
Een 24-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag op de Ubbo Emmiussingel gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw zat naast een 22-jarige man uit Groningen, die de auto bestuurde. De Stadjer reed met te hoge snelheid en zag te laat dat een personenauto uit een parkeervak kwam rijden. Hij moest hierdoor naar links uitwijken, waarna de Stadjer tegen een boom reed. De vrouw had schouder- en rugletsel en werd naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto had volgens eigen zeggen iets te hard gereden. Het voertuig is total loss en is afgesleept. De politie heeft daarom het kentekenbewijs ingevorderd. Ook heeft de politie een rapportage van het ongeval gemaakt.

Winschoten: snelheidscontroles

Winschoten: Blijhamsterweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 902 voertuigen, aantal overtredingen: 113, hoogst gemeten snelheid: 79 km

Winschoten: Grintweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 111 voertuigen, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 62 km

Winschoten: Bovenburen
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 342 voertuigen, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 72 km

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)