Gemeente Leiden

Expositie Leidse kunstenares Matilde Zijp in stadhuis

Publicatiedatum: 30 mei 2003

Van 7 mei tot en met 4 juli 2003 exposeert Matilde Zijp in het Leidse stadhuis, in de vitrinekasten op het balkon van het atrium. Haar werk valt vooral op door rijk kleurgebruik en een krachtige toets. Landschappen zijn haar favoriete onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het weidse Friesland en impressies van heide en duinen.

INFORMATIE EN DIENSTVERLENING - Matilde Zijp maakt werk op heel uiteenlopende formaten. Over het algemeen gebruikt ze olieverf, maar ze maakt bijvoorbeeld ook collages. Het karakter van haar expressieve schilderijen en tekeningen spreekt aan door spontaniteit en eigenzinnige kleuren. Daardoor kunnen landschappen ontstaan die de ene keer liefelijk zijn en warmte uitstralen, terwijl ze een andere keer juist troosteloos en verlaten zijn. 'Sfeer' en 'licht' zijn feitelijk haar onderwerpen, en maken haar landschappen herkenbaar.

Matilde Zijp studeerde aan de Academie Minerva in Groningen. Ze exposeert regelmatig, zowel in haar woonplaats Leiden als daarbuiten. Voor de tentoonstelling in de vitrinekasten van het stadhuis heeft ze een serie vlinders gemaakt, verwijzend naar de collectie van museum Naturalis.

De expositie is geopend tijdens de kantoortijden van het stadhuis:

maandag van 12.30 tot 17.00 uur

dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur

Deze pagina is gewijzigd op 30-05-2003