Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-05-2003 2e persbericht van vrijdag 30 mei 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Gestolen exclusieve horloges in Opsporing Verzocht In Opsporing Verzocht wordt maandag 2 juni aanstaande aandacht besteed aan twee inbraken die hebben plaatsgevonden in dezelfde woning in het stadsdeel Stratum. De inbraken vonden vorig jaar plaats in de nacht van vrijdag 11 op 12 januari en op donderdagavond 14 maart. Bij de inbraken werden exclusieve horloges buitgemaakt. Deze hebben een waarde van enkele tienduizenden Euros per stuk. In de uitzending van Opsporing Verzocht, aanstaande maandag, zullen deze horloges getoond worden. Ook werd bij de inbraken een auto buitgemaakt. Deze is inmiddels teruggevonden op de Nederlandse Antillen.

Opsporing Verzocht, iedere maandagavond bij de AVRO op Nederland 1 rond 19.00 uur en 22.00 uur. De herhaling van het programma vindt plaats op dinsdag rond 12.15 uur.

Eindhoven: Vrouw van GSM beroofd
Op de Hastelweg is vrijdagochtend rond 00.30 uur een 38-jarige vrouw uit Eindhoven van haar GSM beroofd. De vrouw was haar hond aan het uitlaten en ondertussen mobiel aan het bellen. Plotseling werd ze al wandelende ingehaald door een onbekende man die haar aansprak en vervolgens bedreigde met een mes. Hij nam haar telefoon af en duwde de vrouw op de grond. Hierop maakte hij zich met het telefoontje uit de voeten. Het gaat om een blanke man, tussen de 1.85 en 1.90 meter groot met een normaal postuur. Hij is tussen de 25 en 35 jaar oud en droeg een rood-wit PSV-shirt, een donkerkleurige spijkerbroek, witte sportschoenen en een donkerkleurige baseballcap.

Helmond: Insluiper neemt sieraden weg
Uit een woning aan de Vinkelaan zijn donderdag tussen 9.30 en 10.00 uur sieraden weggenomen. De insluiper is vermoedelijk binnengekomen door een voordeur die op een kier stond.

Helmond: Geldkistje weggenomen
Uit een bedrijf aan de Engelseweg is in de nacht van donderdag op vrijdag een geldkistje met enkele tientallen Euros weggenomen. De dader kwam binnen door een ruit van een toegangsdeur te vernielen.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan de Wolfstraat is tussen donderdag 22.30 uur en vrijdag 2.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de woning werden een computer, een DVD-speler, een DVD en een doos met CDs weggenomen.

Aarle-Rixtel: Woninginbraak
In een woning aan de Asdonkseweg is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Uit het pand werden een GSM, aftershave en oorbellen weggenomen. De dader kwam binnen door de achterdeur open te breken.

Oirschot: Hennepkwekerij aangetroffen
In een bedrijfspand aan Den Uitvanck is vrijdagochtend een hennepkwekerij met 250 planten ontmanteld. De henneptoppen waren reeds geoogst. De restanten van de planten zijn in beslag genomen, evenals de bijbehorende apparatuur die in het pand werd aangetroffen. De in beslag genomen spullen zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Someren: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Postelstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Een ruit van een toegangsdeur werd vernield om binnen te komen. Uit het pand werden een kassa met ruim 100 Euro en een handcomputer weggenomen.