Socialistische Partij

Afdelingen en Kamerleden massaal in touw tegen BII

30-05-2003 * De komende weken gaan SP-afdelingen in heel het land de straat op om de mensen te informeren over de plannen van Balkenende II. Op veel plaatsen worden zij ondersteund door Tweede-Kamerleden. Zo stonden Jan Marijnissen en Fenna Vergeer vrijdag op de markt in Den Haag en Agnes Kant bezocht Schiedam met de nieuwe `SP Markt Tournee'.

Het zijn mooie dagen om de straat op te gaan: het enthousiasme bij de afdelingen is groot, het weer is prachtig en de nieuwe folder vindt gretig aftrek. In deze folder worden de gevolgen van de kabinetsplannen uiteengezet, en men wordt opgeroepen met de Kamerleden in contact te treden om ervaringen uit te wisselen en het verzet tegen de afbraak te organiseren.

Nu de Tweede Kamer tussen twee regeringen zit, maken de SP-Kamerleden van de gelegenheid gebruik om de afdelingen te ondersteunen. Jan Marijnissen en Fenna Vergeer kwamen naar de grote markt in Den Haag, Jan de Wit stond in het centrum van Nijmegen en in Rotterdam stonden Ali Lazrak en Krista van Velzen op de markt in Charlois. Over het algemeen werd er zeer enthousiast gereageerd op de actie en op de aanwezigheid van de Kamerleden, die dit soort contacten beschouwen als een van de leukste onderdelen van hun vak.

Agnes Kant stond vrijdag in Schiedam op de weekmarkt met de eerste editie van de SP Markt Tournee. Hiermee zal de SP vanaf deze week iedere week ergens in Nederland op de markt te staan. Naast vertegenwoordigers van de lokale afdeling - vaak gemeenteraadsleden en leden van Provinciale Staten - zal er telkens een Kamerlid van de SP aanwezig zijn. Het hoofdpunt op de agenda is steeds hetzelfde: horen wat er onder de mensen leeft.

Zaterdag zijn Jan Marijnissen en Ali Lazrak vanaf 11:00 uur te vinden in het centrum van Utrecht op de Oude Gracht en Agnes Kant en Fenna Vergeer zijn op dezelfde tijd in het centrum van Rotterdam actief. Vrijwilligers die een handje willen helpen, kunnen contact opnemen met hun lokale afdeling.