Ingezonden persbericht

Contactgegevens: TAP Corporate Communications +351 21 841 5004

Continental Airlines Corporate Communications +1 713 324 5080

Continental Airlines en TAP AIR PORTUGAL
tekenen codeshare overeenkomst

Amsterdam, 30 mei 2003 - Continental Airlines (NYSE: CAL) en TAP Air Portugal hebben op 29 mei een samenwerkingsovereenkomst op marketing gebied gesloten die codesharing op bepaalde vluchten inhoudt, evenals deelname in elkaars frequent flyer programma's en gebruik van elkaars luchthavenlounges.
Onder voorbehoud van goedkeuring door de regering gaat de codesharing van TAP en Continental met ingang van september 2003 in. Continental zal codesharing toepassen op vluchten die TAP uitvoert tussen Lissabon en 18 steden in Europa en Afrika, waaronder de Portugese bestemmingen Faro, Funchal en Porto en de Afrikaanse bestemmingen Maputo, Mozambique en Sal op de Kaapverdische Eilanden. TAP zal codesharing toepassen op vluchten van Continental tussen New York/Newark en 51 steden in de Verenigde Staten en Canada. Deze vluchten zullen worden uitgevoerd onder zowel de codes van Continental (CO) als van TAP (TP) en zullen door beide maatschappijen worden verkocht.
Zodra de codesharing ingaat, kunnen leden van Continentals frequent flyer programma, OnePass, mijlen verdienen en inleveren op TAPs Europese, Afrikaanse en Midden- en Zuid-Amerikaanse vluchten. Leden van TAPs frequent flyer programma, Navigator, kunnen dan punten verdienen en besteden op de Amerikaanse, Canadese, Latijns-Amerikaanse en Aziatische vluchten van Continental.
Continental en TAP zijn ook overeengekomen dat hun passagiers toegang hebben tot elkaars luchthavenlounges. Passagiers van Continentals BusinessFirst en Presidents
Club leden kunnen gebruikmaken van TAPs Navigator Lounge in Lissabon, terwijl TAPs
Navigator Class passagiers en Navigator FFP leden toegang hebben tot Continentals Presidents Club lounges in New York/Newark.
"Deze nieuwe samenwerking is geheel in lijn met het principe van TAP Air Portugal om zijn passagiers steeds nieuwe voordelen te bieden", zegt Manoel Torres, Senior Vice President - Airlines van TAP Air Portugal. "Dankzij de erkend uitstekende service van Continental kunnen we een breed pakket bestemmingen bieden in Noord-Amerika. Wij zijn erg trots met Continental als partner."
"We zijn erg blij met deze overeenkomst met TAP Air Portugal", zegt David Grizzle, Senior Vice President of Corporate Development van Continental. "We zijn steeds op zoek naar samenwerkingspartners met een uniek routenetwerk dat passagiers van Continental nieuwe voordelen biedt, en hebben alle vertrouwen in de samenwerking met TAP om deze voordelen aan onze beide passagiers te bieden."
TAP Air Portugal is de vooraanstaande Portugese luchtvaartmaatschappij die al 58 jaatr wereldwijd werkt. Het bedrijf vliegt momenteel naar 60 bestemmingen in Europa, Afrika en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Het staat bekend als de beste luchtvaartmaatschappij die naar Brazilië vliegt. TAP heeft een hub in Lissabon en is uitgeurst met een moderne en onlangs vernieuwde vloot van alleen maar Airbus toestellen en vervoerde in 2002 5,6 millioen passagiers, wat een stijging van 3,3 procent ten opzichte van 2001 betekent. De maatschappij had een stoelbezetting van 69 procent. Kijk voor meer informatie over het bedrijf op www.tap-airportugal.pt.
TAP voert momenteel een dagelijkse non-stop vlucht tussen Lissabon en New York/Newark uit met Airbus A310 of A340 toestellen, die tijdens het topzeizoen in de zomer (van juli tot en met september) wordt opgevoerd tot negen vluchten per week (twee dagelijkse vluchten op donderdag en vrijdag).
Continental Airlines (continental.com), de zevende grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, voert dagelijks meer dan 2.200 vluchten uit naar 130 bestemmingen in de Verenigde Staten en 95 internationale bestemmingen - meer
internationale steden dan welke andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ook. In Europa en het Midden-Oosten vliegt Continental op 17 steden in 11 landen, van waaruit wekelijks 168 vluchten naar Continentals hubs worden uitgevoerd in New York/Newark, Houston en Cleveland, met doorverbindingen naar steden in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Caribische gebied. Continental vliegt dagelijks vanaf Amsterdam naar New York/Newark en naar Houston. Continental is zowel in 2001 als in 1996 verkozen tot Airline of the Year door Air Transport World, waarmee het de enige luchtvaartmaatschappij is die deze eer twee maal in vijf jaar te beurt is gevallen. Continental heeft diverse Europese alliantiepartners, waaronder Air Europa, flybe. (British European), KLM en Virgin Atlantic Airways.



Ingezonden persbericht