Socialistische Partij

`Verbouwing UWV-kantoor te idioot voor woorden'

30-05-2003 * Kamerlid Piet de Ruiter heeft namens de SP aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vragen gesteld over de verbouwing van het UWV-kantoor Amsterdam Sloterdijk. Het RTL4-programma Editie NL onthulde dat de Raad van Bestuur het nodig vindt haar splinternieuwe onderkomen voor 9 miljoen euro te laten vertimmeren. "Idoot, zeker nu overal in de sociale zekerheid wordt gesnoeid."

Piet de Ruiter De beweegredenen van het UWV, te weten dat het gebouw niet representatief zou zijn, stuiten bij de SP vooral op onbegrip. "Uiteraard moet de Raad van Bestuur niet in een bouwkeet worden gezet," zegt Piet de Ruiter. "Maar het onderkomen was splinternieuw, en het aanbrengen van kersenhouten plafonds en natuursteen op de vloer is te gek voor woorden. Denkt de UWV nu echt dat de dienstverlening aan uitkeringsgerechtigden hiermee wordt verbeterd?"

"Deze verbouwing komt het imago van het UWV niet ten goede. Zeker gezien de voorgenomen bezuinigingen op de WW en de WAO, is dit gedrag volstrekt onverantwoord. Ik verwacht dat de minister de Raad van Bestuur van het UWV tot de orde te roepen en laat afzien van de voorgenomen verbouwing."

zie ook Actueel Kamernieuws